Fagdag i naturfag

240 elever fra Tromsdalen VGS fikk oppleve en annerledes og spennende naturfagdag på Universitetet i Tromsø, med foredrag, øvelser og film.
Iversen, Julianne
Publisert: 28.02.14 00:00 Oppdatert: 28.02.14 13:14

Skolelaboratoriet for realfag og teknologi ved UiT – Norges arktiske universitet arrangerte 18.februar fagdag i naturfag for elever ved Tromsdalen VGS. Bidragsytere på dagen var Fakultet for naturvitenskap og teknologi, Det helsevitenskapelige fakultet, Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi og Nordnorsk vitensenter.

Prorektor Kenneth Ruud åpner fagdagen

Prorektor Kenneth Ruud åpnet fagdagen med et foredrag om naturfaglig forskning og utfordringer. Professor Nils Peder Willassen foreleste om bioteknologi – fortid, nåtid og framtid.

 

Øvelser og filmvisning var satt opp i parallellsesjoner som elevene kunne delta på. Parallellsesjonene inneholdt aktiviteter som marin bioprospektering, fysikkdemonstrasjoner, solceller, bioinformatikk og varmekamera. Vitensenteret viste filmer om klima og livets opprinnelse.

 

Universitetslektor Kjell Øystein Netland med fysikkdemonstrasjoner

Professor Kirsten Krause avsluttet dagen med et foredrag med tittelen “Plants: more than just food?”

 

Slike arrangementer skal være med på å styrke det realfaglige samarbeidet mellom skole og universitet samt bidra til økt rekruttering til realfag.

Iversen, Julianne
Publisert: 28.02.14 00:00 Oppdatert: 28.02.14 13:14
Vi anbefaler