Internasjonalt kull i landskapsarkitektur

De første studentene i landskapsarkitektur ved UiT har i forrige uke startet sine studier. Flere kommer så langveisfra som Kina.

Sojtaric, Maja
Publisert: 22.08.13 11:00 Oppdatert: 02.09.13 07:51

Det kunstfaglige fakultetet ved UiT tilbyr i høst en toårig mastergrad i landskapsarkitektur i samarbeid med Arkitektur- og designhøgskolen (AHO) i Oslo. Tromsø Academy for Landscape and Territorial Studies er et internasjonalt studietilbud og undervisningsspråket er engelsk.

Les: Landskapsarkitekter skal utdannes i Tromsø

16 studenter har nå blitt tatt opp til studiet som hadde over 30 søkere. De aller fleste er internasjonale studenter, selv om det er flere norske studenter fra AHO som tar enkelte emner i Tromsø. Det er AHO som står for undervisningsopplegget.

Det første kullet i landskapsarkitektur. Foran fra venstre: Vlad Lyakhov, Kristjan Breidfjord Svarvarsson, Ronald van Schaik, Marianne Skuncke. Bak fra venstre: Ai Narita Bowen, Cui Wenjing Chen, Annika Pousi, Mette Kleppe, Joanna Gocalek, Yao Zuo. Foto: Torbein Kvil Gamst/UiT.

– Utdanningen er internasjonal, men vi håper at vi på sikt kan få flere norske studenter.  I tillegg håper vi å kunne tilby etter- og videreutdanning til folk som allerede er i arbeidslivet. Arbeidet fremover går på å etablere dette som en integrert femårig mastergrad, slik at folk kan ta hele utdanningsløpet hos oss, forteller dekan ved fakultetet Kjell Magne Mælen.

Se nyhetssak i NRK Sápmi: Disse kan forme fremtidens arktiske landskap

Landskapsarkitekturutdanninga vil fokusere på utfordringer skapt av klimaendringer, geopolitiske krefter, økt industrialisering og migrasjon i de sirkumpolare områdene.

 

 

 

Sojtaric, Maja
Publisert: 22.08.13 11:00 Oppdatert: 02.09.13 07:51
Vi anbefaler