Enorm interesse for Petroleumsdagen 2012

Petroleumsdagen var i år et arrangement som ikke bare påkalte interesse hos genuint interesserte geologistudenter. Til årets utgave strømmet studenter fra høyst ulike studier og fagområder.

Labugt, Sylvia
Publisert: 16.10.12 00:00 Oppdatert: 17.10.12 11:14

Stadig flere ungdommer ser muligheten knyttet til petroleumsnæringen i nord. Foto: S. Labugt

Interessen for Petroleumsdagen 2012 var så stor at arrangørenene var nødt til å sette begrensninger. I fjor var det i overkant av 20 deltakere mens det denne gang var i mer enn 200 påmeldte. Målgruppen var studenter fra Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Narvik.

Samfunnskontakt Geir Seljeseth i Norsk olje og gass uttykte til bladet Nordlys at han var svært fornøyd med at arrangementet blir omfattet av så stor interesse blant studenter fra vidt forskjellige fagområder. ikke bare ulike naturvitenskapelige og teknologiske fag, men også innenfor området sikkerhet, samfunnsvitenskap, jus og økonomi. Les nyhetssak i Nordlys: Eksplosiv interesse for olje og gass.

Programmet som gikk over fem timer, gjenspeilte også at det her ikke bare er snakk om å vekke interesse hos og beskrive arbeidsmuligheter for geologer som kan lete etter og finne olje og gass. Denne gangen la arrangørene mye vekt på å tydeliggjøre at olje og gassindustrien, som er en svær industri, vil ha betydning for et bredt spekter av industri og næringsliv, handel og leveranser, og vil ha stor innvirkning på den totale samfunnsutviklingen i nordområdene. Foredragsholderene kom fraBarentssekretariatet, flere oljeselskap, forskningsinstitusjoner og ulike næringslivsaktører som beskrev den store bredden idet kommende behovet.

Arrangørene var Norsk Petroleumsindustri, Norsk Industri, Norsk olje og gass, OG21 (Olje og gass i det 21. århundre) og Universitetet i Tromsø

Store muligheter for interessant jobb                                    Foto: H. S. Byhring

Labugt, Sylvia
Publisert: 16.10.12 00:00 Oppdatert: 17.10.12 11:14
Vi anbefaler