50 millionar frå Forskingsrådet!

UiT ved Institutt for samfunnsmedisin er løyvd 50 millionar kroner frå Noregs forsknigsråd til forsking på sosial ulikskap.

25.01.19

Tromsøundersøkelsen på BBC

Det var noen hjerter som hoppet litt ekstra, på en sunn måte, da BBC refererte til Tromsøundersøkelsen som «an incredible fascinating study».

25.01.19

Alt er smittsomt. Både TV-serier og løping. Og influensa. Hva smittes du av i høst?

Laila Arnesdatter Hopstock har jobbet med Tromsøundersøkelsen i en årrekke. Hør henne fortelle om noen av funnene i Observatoriet, podkasten fra UiT - Norges arktiske universitet.

18.10.18

Trening nuller ikke ut høy BMI

Nye resultater fra Tromsøundersøkelsen viser at overvekt og fedme øker faren for hjerteinfarkt dramatisk – sammenlignet med inaktivitet.

18.10.18

Kan man virkelig dø av hjertesorg? Og hva gir egentlig størst risiko for hjerte- og karsykdommer?

Hjertespesialist og professor i forebyggende medisin ved UiT Norges arktiske universitet, Maja-Lisa Løchen, har sett flere hjerter enn de fleste og forteller her det meste du trenger å vite om vår viktigste muskel.

31.08.18

Hva skjer etter hjerteinfarktet?

Livsstilsendingene som kreves etter et hjerteinfarkt er for mange en stor utfordring, så nå skal stipendiat Amalie Nilsen undersøke hvordan hjertepasientene takler den nye hverdagen.

31.08.18

Disse fikk 112 millioner kroner fra universitetsstyret

Universitetsstyret delte ut pengene til neste års satsinger i regi av UiT. Tromsø-undersøkelsen, rekruttering av fremdragende forskere, befolkningsundersøkelser i nord, merittering av undervisning og mentorering er noen av tiltakene som har fått flere millioner kroner hver i støtte. Se her hvem som har fått støtte.

24.08.18