I morgen disputerer Jostein!

I morgen disputerer vår stipendiat Jostein Lappegård! Han skal forsvare avhandlingen “Red Cell Distribution Width (RDW) and future risk of arterial cardiovascular diseases”.

Jostein Lappegård disputerer etter å ha vært forskerlinjestudent og stipendiat i TREC de siste fem årene.
Av Dana Meknas, journalist ved TREC

Jostein har brukt data fra Tromsøundersøkelsen og sett på om et mål på variasjon i størrelsen til de røde blodcellene kan si noe om fremtidig risiko for åreforkalkninger, hjerteinfarkt og hjerneslag. Det viser seg at det er en sammenheng mellom denne blodprøven og hjerte-/karsykdom. Derfor har han også undersøkt hva disse sammenhengene eventuelt kan skyldes. Målet er at man i fremtiden kanskje skal kunne bruke dette målet i risikovurdering av pasienter med tanke på nevnte sykdommer.

Hovedveileder har vært professor John-Bjarne Hansen og biveileder har vært førsteamanuensis Sigrid Brækkan.

Du kan lese mer om Josteins avhandling på UiTs nettsider.

Dato for disputasen: 28. mai 2018

Prøveforelesning foregår kl. 10.15-11.00 på Tabletten Auditorium, farmasibygget, UiT.

Presentasjon og forsvar av avhandlingen foregår i samme lokale, kl. 12.15-15.00.

Navn på avhandlingen: Red Cell Distribution Width (RDW) and future risk of arterial cardiovascular diseases.

Vi ønsker Jostein lykke til!

Les mer om Jostein, om veien hit og om hans planer videre: Josteins disputas rett rundt hjørnet! eller les et intervju med han om tiden som forskerlinjestudent og stipendiat i TREC: Halvveis i stipendiatåret: Bli kjent med vår PhD-student, Jostein.

Ansvarlig for siden: Dana Meknas
opprettet: 27.05.2018 19:35