Fortiden, fremtiden og OL i #PyeongChang2018

I møte med tiden har mennesket to valg. Det ene er fremtiden, som forutsetter å henge med i nåtiden – i dette tilfellet de olympiske vinterlekene i Pyeongchang. Mens det i disse dager heies høylytt på norske idrettsutøvere i TRECs fellesområde når det er matpause, sitter jeg i stedet på plassen min inne på kontoret. Det blir glassklart: Jeg henger ikke med i vinteridrett, og mitt >90% ubesvarte skjema i tippekonkurransen blir ledd høyt av i lunsjen.

Av Trond Isaksen, stipendiat ved TREC

Noen ganger når man sitter der og tror at man ikke har noen problemer, så kan det komme en påminnelse om at en kanskje ikke henger med. Da tvinger det seg frem noen refleksjoner. Burde jeg henge med? Hvorfor? Nå er det nemlig olympiske vinterleker i Pyeongchang og TREC-kollega Trygve har gitt meg ett ark hvor vi skal tippe hvem som vinner gull, sølv eller bronse i 38 utvalgte øvelser. Det er en typisk konkurranse i TREC under større arrangementer. Jeg merker meg at alle de andre raskt fyller inn samtlige 38 x 3 = 114 felt med diverse kvinner og menn fra diverse nasjoner. Jeg kommer egentlig bare på Marit Bjørgen, også klarer jeg jo fylle inn navn på land i lagøvelsene – men kanskje ikke Russland, for de er vel ikke med?

På fellesområdet rigges det opp lerret, en pc og en projektor, og det heies høylytt på våre skiskyttere som tydeligvis bommer litt. Selv sitter jeg i stedet på plassen min inne på kontoret, slik som et par andre. Den ene fra Pakistan og den andre fra Brasil. Det blir glassklart: Jeg henger ikke med i vinteridrett, og mitt >90% ubesvarte skjema i tippekonkurransen blir ledd høyt av i lunsjen.

I møte med tiden har mennesket to valg. Det ene er fremtiden som forutsetter å henge med i nåtiden. For eksempel ved å kjøpe seg smarttelefon. Der var jeg jo litt sein, men du verden som en Samsung Galaxy 7s Edge gjør susen, og jeg tror jeg har like mange apper som de andre. Jeg tror det betyr at jeg kan henge med og velge fremtiden hvis jeg vil og når jeg vil, slik at jeg lar sjelen hvile. Derfor, stilt opp mot veggen, vinteridretten og Pyeongchang, så tar jeg det andre valget, fortiden, for det er bare der jeg finner navnene: Jan Egil Storholt og Kai Arne Stenshjemmet like etter at vi hadde fått fargefjernsyn, Oddvar Brå, Juha Mieto, Anette Bøe, Ingmar Stenmark, Grete Ingeborg Nykkelmo, Alberto Tomba, Bjørn Dæhlie, Bjørg Eva Jensen, Ulf Findeisen som onkelen min syntes hadde så pussig navn (deltok aldri i OL), Tonya Harding, Matti Nykänen – disse er da visselig også det 100% riktige svaret på noen gjettekonkurranser her i livet.Ansvarlig for siden: Trond Isaksen
Sist oppdatert: 19.02.2018 12:35