Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Kunstnerisk utviklingsarbeid

Kunstnerisk utviklingsarbeid: kunstneriske prosesser som fører fram til et offentlig tilgjengelig kunstnerisk produkt

Kunstfaglig fakultet ved Universitetet i Tromsø driver forskning, faglig- og kunstnerisk utviklingsarbeid på høyt nivå. UiT har ambisjoner om å spille en viktig rolle innen kunstfagenes utvikling i nordområdene, blant annet gjennom en strategisk satsing på kunstnerisk utviklingsarbeid.

Kunstnerisk utviklingsarbeid er likestilt med forskning.

Universitetet i Tromsø skal arbeide for økt vekt på kunstnerisk utviklingsarbeid, økt offentliggjøring og publisering, og for inkludering av dette i den nasjonale finansieringsmodellen for unieversitetene.

Offentliggjøring av kunstnerisk utviklingsarbeid har en klar parallell til publisering av forskning og faglig utviklingsarbeid, men skiller seg ved at kunstneriske produkter ofte er tidsbegrensete fenomener uten etterprøvbare data. Samtidig er dokumentasjon av institusjonens kunstneriske produksjon viktig både innad overfor andre faglige aktiviteter, og utad i kultur- og samfunnslivet og overfor myndighetene. Dokumentasjon av kunstnerisk virksomhet er viktig for kunstfagene ved Universitetet i Tromsø.

Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid er det nærmeste man kommer tilsvarende et doktorgradsstipend for utøvende kunstnere. Geir Davidsen disputerte 08.05.2009 med det kunstneriske utviklingsarbeidet Wikiphonium - nye klanger for euphonium.Ansvarlig for siden: Håkon Fottland
Sist oppdatert: 09.08.2011 08:50

 

 

stipendprogrammet_ku.jpg

Finn ut mer om:

Det kunstfaglige fakultet

Forskning ved Det kunstfaglige fakultet

Vekt på kunstnerisk utviklingsarbeid - UHR

Stipendprogram, kunstnerisk utviklingsarbeid

[Loading...]