Forberede seg til digital eksamen

Før eksamensdagen er her er det et par ting du må gjøre. For å få en så god start og gjennomføring som mulig er det viktig at du setter deg godt inn hva digital eksamen innebærer.

 

1. Brukernavn og passord

Pålogging til digital eksamen skjer med vanlig UiT-brukernavn og passord (pålogging via Feide).

Hvis du ikke har aktivert din brukerkonto ved UiT, eller du har glemt ditt brukernavn og passord, går du til https://passord.uit.no.

Logg deg så inn på Wiseflow for å sjekke om innlogging fungerer fra din maskin. Ta kontakt med Orakelet dersom brukernavn eller passord ikke fungerer, tlf. 776 44544 eller orakel@uit.no

2. Hvordan fungerer digital eksamen i WISEflow?

Se en kort video om hvordan du leverer inn hjemmeeksamener i WISEflow ved å klikke her. Normalt skal hjemmeeksamener leveres som PDF. Når du konverterer til PDF i Word er det viktig at du velger PDF for online-bruk, og ikke PDF ment for utskrift på papir.

På skoleeksamener, som ikke involverer hjelpemidler via datamaskinen, brukes en sikker nettleser som hindrer deg i å besøke andre nettsider, lese filene du har på maskinen din og kommunisere via chat eller e-post.  Denne må lastes ned og testes i god tid før eksamen. Se mer under neste punkt.

Noen skoleeksamener tillater hjelpemidler via datamaskinen. På disse eksamenene skal ikke den sikre nettleseren brukes. Du skal likevel levere besvarelsen i WISEflow.

 

3. Systemkrav og installasjon av FLOWlock-nettleser

Generelle systemkrav til datamaskinen finner du her.

Før en skoleeksamen må du installere og teste FLOWlock-nettleseren. Denne må lastes ned på nytt/oppdateres før hver eksamensperiode. Hvordan du gjør dette ser du her.

Når du har gjort installasjonen anbefaler vi deg på det sterkeste å teste pcen/macen din ved å ta den med til campus, logge på eduroam-nettverket og teste av FLOWlock-nettleseren.

For å prøve ut hvordan det er å ha eksamen med FLOWlock-nettleseren:

  1. Lukk alle andre programmer
  2. Logg på https://uit.wiseflow.dk
  3. Klikk på "Demoflows" nederst på hovedsiden ("Oversikt")
  4. Her kan du teste ut den typen eksamen du skal ha. Husk at hvis du trenger å illustrere noe under eksamen, gjøres dette enten ved å bruke tegneprogrammet eller ved å tegne på et ark som tas bilde av. Dette gjelder FLOWlock-eksamen. Har du ikke prøvd dette før - bruk "Demoflow" og øv!

 

4. Fremmøte

Møt frem senest en halvtime før eksamensstart i det rommet du skal sitte på. Husk å ta med egen bærbar pc/mac, laderkabel og legitimasjon (førerkort eller bankkort). 

Følg instruksjonene som blir gitt av eksamensvaktene. Oppstilling av utstyr og pålogging gjøres umiddelbart etter ankomst i eksamenslokalet og skal være ferdig senest 15 minutter før eksamen starter.

Merk igjen viktigheten av å ha lastet ned og testet ut FLOWlock-nettleseren i forkant av eksamensdagen for eksamener som går via WISEflow. 

Sist endret: 20.01.2020