Hvorfor velge Harstad?

Studenter på kaia i Harstad

  Harstadstudentene trekker gjerne ut på kaia på solskinnsdager.

Harstad ligger på Norges største øy – Hinnøya - og er et naturlig sentrum for Sør-Troms og nordre Nordland. Dette plasserer byen sentralt i det tettest befolkede området i Nord-Norge.

Harstad er en trivelig by med ca 25.000 innbyggere. Den ligger lunt plassert i idylliske omgivelser. Er du av den sporty og friske typen, vil du garantert stortrives med Harstad som studiested. Her er rike muligheter for friluftsliv, hele året, i kort avstand fra sentrum.

Med perfekt beliggenhet, midt mellom Kulturhuset og sentrum, er det ikke langt å gå fra campus til butikkene, hvis du vil ha en pause fra studeringen. 

Harstads tidligere høgskole har nå blitt universitets-campus, men beliggenheten er den samme. Slik er universitetet med på å berike byen; mens studentene kan nyte nærheten til sentrum. Kort sagt: Studentene liker byen, og byen liker studentene.

TOPP LÆRINGSMILJØ

Undersøkelser viser at studenter og ansatte trives godt på campus Harstad - både faglig og sosialt. Beliggenheten på havnepromenaden og de fine omgivelsene betyr naturligvis mye. Det gjør også størrelsen på campus - intim og samlet på ett sted. 

Det har sine fordeler for læringsmiljøet. Størrelsen på studentkullene er oversiktlige. Avstanden mellom ansatte og studenter blir kortere, og gjør det lett for studentene å ta kontakt. «Her blir jeg ikke bare én i mengden», hører vi ofte uttalt fra studenter. Miljøet er mangfoldig og internasjonalt, men er uformelt, trygt og åpent - noe både studenter og ansatte vet å sette pris på.

BAKGÅRDEN

Det startet opprinnelig som et eksamensprosjekt for studenter. Deres ide var ønske om å bidra til å skape liv og fest i byen. Det endte opp med en blanding av lokalt marked på dagtid og konserttilbud med topp artister på en improvisert scene i en bakgård på kveldstid. Slik ble BAKgården lansert i 2009. Det ble en kjempesuksess.

Ideen bak studentprosjektet ble fanget opp og videreført på profesjonelt grunnlag. Nå er BAKgården etablert som en årlig byfest i Harstad - samme helg som det nye studieåret starter. På siste års program stod stjernene i kø for å spille i en intim bakgård, midt i byen. 

GOURMETBYEN

Er du glad i god mat og drikke, og villig til å unne deg litt ekstra – kanskje etter endt eksamen? Du vil bli overrasket over restauranttilbud i førstedivisjon som finnes i Harstad.

Noen kaller byen et kulinarisk mekka for matelskere. Mateksperter fra inn- og utland har etter hvert oppdaget byen, og har gitt strålende tilbakemeldinger på hvordan lokale råvarer blandes sammen med internasjonale ingredienser og retter. Bon appétit!  

REISEMULIGHETER

Med fly, båt eller buss kommer du deg lett til og fra Harstad. Evenes er Harstads flyplass. Fra Gardermoen tar turen en og en halv time med direktefly.

Det går hurtigbåt to ganger daglig til Tromsø, og sør- og nordgående hurtigrute møtes i Harstad hver morgen hele året igjennom. Med buss eller bil kan du ta deg raskt ned til Lofoten. Buss kan du også ta til eller fra Fauske, der bussen korresponderer med toget på Nordlandsbanen.

Harstad havn badet i sol
Harstad  kalles også "Vågsfjordens perle"

LOKALE LENKER


 

Siden er under oppdatering.Bilder tagget "Harstad" på Instagram

Nyheter fra HarstadArrangementer
Invitasjon til dialog og informasjon
Hvor: Campus Alta - Rom BT2 2116
Hvem: Inviterte 
Om Harstad
  • Fylke: Troms
  • Status: By og kommune
  • Antall innbyggere: 24.676
  • Antall studenter:  1.547
  • Midnattssol: 22. mai - 18. juli
  • Mørketid: 30. november - 12. januar
Skip to main content