Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida
Tromsø Museum Tromsø University Museum Tromsõ Museum

Einar Erlend
Vi inviterer til Vin&Viten-kveld onsdag 4. mars kl. 19.00 med lansering av Ottar nr. 1 2015 som har tittelen «Havforskning i nord».


Foriside12015.jpg
I dette Ottar-heftet kan du lese om noko av arbeidet som Havforskningsinstituttet i Tromsø utfører i de nordlige havområdene.
WillysBåt.jpg
Lyst å bygge deg en båt eller bli med på ei vandring gjennom store ekspedisjoner på Polarmuseet? Lær at skrive ditt navn på russisk eller gå på «jakt» i den zoologiske utstillingen NaturligVIS på Tromsø Museum. Velkommen til små og store i vinterferien!
Murman- håpets kyst 001.jpg
Fra 1860-tallet bosatte flere nordmenn og finner seg på Kola-halvøya. Hvordan levde de der, og hva skjedde med dem? Hvor er etterkommerne i dag?
CCCR.jpg-Thumbnail-95x95-
Kalde kyster – nære relasjoner er en annerledes utstilling om nordlig kompetanse, kunnskap og kontakt gjennom historien.
plakat22.12.gif
Utstillinga "Polarnatt - Liv og lys i mulm og mørke" viser de nyeste forskningsresultater om lyset, dyr og planter i mørket, dyr som lager sitt eget lys og fugler som lever av det som beveger seg i havet vinterstid. Velkommen inn i mørket i utstillinga!

Smartstien-DSC_9154.jpg
Nysgjerrig på kunnskap om vårt nærmiljø? Last ned filmsnutter, foto, tegninger, tekst og fortellinger til mobilen på syv stajoner langs SMARTstien i Folkeparken og Telegrafbukta.
Digermulen_elveleiet innover.jpg
Digermulhalvøya ligger ganske avsides til i Finnmark, men få steder i verden gir oss samme muligheter til å se tilbake i tid som nettopp her. Følg med på feltbloggen her.
Polarnatt
Den svarte polarnatta er som en sukkertøybutikk, mener UiT-professor Jørgen Berge. Med ny teknologi får forskerne stadig mer innblikk i hva som skjuler seg i det kalde og mørke havet. Les mer om forskningen som utstillinga Polarnatt på Polarmuseet bygger på.
Skjermbilde 2014-03-24 kl. 11.20.43.png
Tromsø Museum holder i 2015 på å bygge opp ei ny geologisk utstilling.
Sandsøy_Mikael Cerbing.jpg
Et arkeologisk team fra Tromsø Museum står i disse dager for den arkeologiske undersøkelsen som pågår på Sandøya og i Tjeldvika i forkant av at arbeidet med Bjarkøyforbindelsen starter. Følg bloggen deres her!
Outreach2014.png
UiTs outreach-tokt 2014 formidler kunnskap om Svalbard og havområdene rundt med fokus på historie, næringsutvikling, økosystemer, fiskerier og klima. På denne bakgrunnen stiller vi spørsmål om hvilke utfordringer økt næringsaktivitet i Arktis gir. Følg bloggen deres her!
TMU-forsommer-Adnan.jpg
Tromsø Museum har fått status som et fredet bygg. Les mer her om hvem vi deler denne nye statusen med og om Riksantikvarens prosjekt ”Statens kulturhistoriske eiendommer".
DNAlab-Mari Karlstad__DSC3274red_utsnitt.jpg
Forskere har lenge ment at det var klimaendringene som tok knekken på mammutene, men akkurat hvordan har vært mer uvisst. Forskere ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet har bidratt og forskningsgjennombruddet står på trykk i 6. februar utgaven av Natures.
Laura Bunse_kleberstein.bmp
I Nord-Norge finnes et titalls klebersteinsbrudd som går tilbake til forhistorisk tid. De er ikke unike i Norge, men skiller seg tydelig fra brudd lenger sør i landet, sier Laura Bunse. Hun er stipendiat ved Tromsø Museum og jobber med et PhD-prosjekt om utnytting av klebersteinressurser i nordnorsk jern- og middelalder.
Utgravning på Tønsnes Foto TMU.jpg
Rapporten fra utgravingene ute på Tønsnes som ble gjort i 2011 og 2012 ligger nå tilgjengelig i Munin.


Del på Facebook

Åpningstider

TROMSØ MUSEUM

Kart - Hvor finner du Tromsø Museum

Åpningstider
Billettpriser


POLARMUSEET

Kart: Hvor finner du Polarmuseet

Åpningstider


MS POLSTJERNA

Kart: Hvor finner du MS Polstjerna

Åpningstider


BOTANISK HAGE

Kart: Hvor finner du Botanisk hage

Åpent 24 timer, gratis adgang


 

Forskning:
Finn forsker
Finn ekspertområde
Finn forskningsprosjekter
Finn forskningsgruppe

Utdanning:
Finn studieprogram
Finn emne
Finn yrke

Formidling:
Arrangementer
Nyheter
Nye doktorgrader - Munin
Utstillinger
Tromsø Museum - Universitetsmuseet
Universitetsbiblioteket


Om UiT:
Organisasjonen
Ledelse
Kontakt
Kart over campuser
Ledige stillinger
Fakta om UiT

Cookies på uit.no

Følg oss:

Målgrupper:
Høgskolen i Finnmarks gamle sider
Media
Næringsliv
Skole
Ansatte

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no