Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida
Tromsø Museum Tromsø University Museum Tromsõ Museum

husflid.jpg
Kvaløysletta Husflidslag rigger til stor og fin husflidsmesse på Tromsø Museum lørdag 22. og søndag 23.11. Mulighet til å kjøpe både myke og harde pakker til jul! Vel møtt!


CCCR.jpg (Thumbnail (95x95))
Kalde kyster – nære relasjoner er en annerledes utstilling om nordlig kompetanse, kunnskap og kontakt gjennom historien.
NansenPlakater_21stk_orig.jpg
Utstillinga på Polarmuseet tar for seg Fridtjof Nansens Fram-ekspedisjon (1893-1896) og bøker i dens kjølvann. Utstillinga er basert på Silje Solheim Karlsens doktoravhandling.
Smartstien-DSC_9154.jpg
Nysgjerrig på kunnskap om vårt nærmiljø? Last ned filmsnutter, foto, tegninger, tekst og fortellinger til mobilen på syv stajoner langs SMARTstien i Folkeparken og Telegrafbukta.
Forside ottar42014
I dette heftet kan du bli kjent med Varangerhalvøya. Varangerhalvøya utgjør den vestlige fliken av den store eurasisiske arktiske tundraen, som strekker seg østover helt til Chukotka ved Beringstredet. Dette Ottar numret er det største som noengang er laget, 100 sider!
Digermulen_elveleiet innover.jpg
Digermulhalvøya ligger ganske avsides til i Finnmark, men få steder i verden gir oss samme muligheter til å se tilbake i tid som nettopp her. Følg med på feltbloggen her.
Skjermbilde 2014-03-24 kl. 11.20.43.png
Tromsø Museum vil bruke det neste året på å bygge opp ei ny geologisk utstilling.
Inger_Andreas_bilde1_DNA.JPG
Tromsø Museum har fått tildelt midler fra Nasjonal satsning på forskningsinfrastruktur til å fortsette sitt arbeid med å  DNA-strekkode sine biologiske samlinger. Det sikrer det viktige arbeidet fram til 2018.
Sandsøy_Mikael Cerbing.jpg
Et arkeologisk team fra Tromsø Museum står i disse dager for den arkeologiske undersøkelsen som pågår på Sandøya og i Tjeldvika i forkant av at arbeidet med Bjarkøyforbindelsen starter. Følg bloggen deres her!
Outreach2014.png
UiTs outreach-tokt 2014 formidler kunnskap om Svalbard og havområdene rundt med fokus på historie, næringsutvikling, økosystemer, fiskerier og klima. På denne bakgrunnen stiller vi spørsmål om hvilke utfordringer økt næringsaktivitet i Arktis gir. Følg bloggen deres her!
TMU_forsommer_Adnan.jpg
Tromsø Museum har fått status som et fredet bygg. Les mer her om hvem vi deler denne nye statusen med og om Riksantikvarens prosjekt ”Statens kulturhistoriske eiendommer".
DNAlab-Mari Karlstad__DSC3274red_utsnitt.jpg
Forskere har lenge ment at det var klimaendringene som tok knekken på mammutene, men akkurat hvordan har vært mer uvisst. Forskere ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet har bidratt og forskningsgjennombruddet står på trykk i 6. februar utgaven av Natures.
Laura Bunse_kleberstein.bmp
I Nord-Norge finnes et titalls klebersteinsbrudd som går tilbake til forhistorisk tid. De er ikke unike i Norge, men skiller seg tydelig fra brudd lenger sør i landet, sier Laura Bunse. Hun er stipendiat ved Tromsø Museum og jobber med et PhD-prosjekt om utnytting av klebersteinressurser i nordnorsk jern- og middelalder.
Utgravning på Tønsnes Foto TMU.jpg
Rapporten fra utgravingene ute på Tønsnes som ble gjort i 2011 og 2012 ligger nå tilgjengelig i Munin.
Tenthredo arctica.jpg
Insektforsker Trond Elling Barstad er med på jakten etter nye plantevepsarter i høyereliggende og subarktisk skog. Følg med på artsprosjektet EntoBor sin blogg.
boller utenfor gammelmuseet.jpeg
Mange kjenner i dag ovenstående uttrykk som synonymt for: ”kutt ut, ro deg ned, gå hjem og legg deg”. I denne artikkel skal spørsmålet imidlertid oppfattes helt bokstavelig, idet det handler om en stor ”kalkbolle” som er forsvunnet fra museet engang før 1947.
Bjørnar i morgonlys.jpg

Vandreutstilling med spennande ny forskning om steinalderns historier, slik dei er bevart som bilete i berget gjennom mange tusen år. Utstillinga vandrar no i Noreg - vil du ha ho til ditt museum?Del på Facebook

Åpningstider

TROMSØ MUSEUM

Kart - Hvor finner du Tromsø Museum

Åpningstider
Billettpriser


POLARMUSEET

Kart: Hvor finner du Polarmuseet

Åpningstider


MS POLSTJERNA

Kart: Hvor finner du MS Polstjerna

Åpningstider


BOTANISK HAGE

Kart: Hvor finner du Botanisk hage

Åpent 24 timer, gratis adgang


 

Forskning:
Finn forsker
Finn ekspertområde
Finn forskningsprosjekter
Finn forskningsgruppe

Utdanning:
Finn studieprogram
Finn emne
Finn yrke

Formidling:
Arrangementer
Nyheter
Nye doktorgrader - Munin
Utstillinger
Tromsø Museum - Universitetsmuseet
Universitetsbiblioteket


Om UiT:
Organisasjonen
Ledelse
Kontakt
Kart over campuser
Ledige stillinger
Fakta om UiT

Cookies på uit.no

Følg oss:

Målgrupper:
Høgskolen i Finnmarks gamle sider
Media
Næringsliv
Skole
Ansatte

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no