Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida
Tromsø Museum Tromsø University Museum Tromsõ Museum

Polarnatt
Den svarte polarnatta er som en sukkertøybutikk, mener UiT-professor Jørgen Berge. Med ny teknologi får forskerne stadig mer innblikk i hva som skjuler seg i det kalde og mørke havet. Les mer om forskningen som utstillinga Polarnatt på Polarmuseet bygger på.


Murman- håpets kyst 001.jpg
Fra 1860-tallet bosatte flere nordmenn og finner seg på Kola-halvøya. Hvordan levde de der, og hva skjedde med dem? Hvor er etterkommerne i dag? Utstillinga åpner 30. januar.
CCCR.jpg (Thumbnail (95x95))
Kalde kyster – nære relasjoner er en annerledes utstilling om nordlig kompetanse, kunnskap og kontakt gjennom historien.
Forside52014
I dette Ottar-heftet får vi eit innblikk i nordnorsk språk frå slutten av 1600-talet fram til i dag. Språk engasjerer, kjensler og identitet er knytt til språk og språkbrukarar. Korfor er det slik? - Dette kan vi lese meir om i Ottar nr. 5/2014.
Smartstien-DSC_9154.jpg
Nysgjerrig på kunnskap om vårt nærmiljø? Last ned filmsnutter, foto, tegninger, tekst og fortellinger til mobilen på syv stajoner langs SMARTstien i Folkeparken og Telegrafbukta.
Digermulen_elveleiet innover.jpg
Digermulhalvøya ligger ganske avsides til i Finnmark, men få steder i verden gir oss samme muligheter til å se tilbake i tid som nettopp her. Følg med på feltbloggen her.
Skjermbilde 2014-03-24 kl. 11.20.43.png
Tromsø Museum vil bruke det neste året på å bygge opp ei ny geologisk utstilling.
Inger_Andreas_bilde1_DNA.JPG
Tromsø Museum har fått tildelt midler fra Nasjonal satsning på forskningsinfrastruktur til å fortsette sitt arbeid med å  DNA-strekkode sine biologiske samlinger. Det sikrer det viktige arbeidet fram til 2018.
Sandsøy_Mikael Cerbing.jpg
Et arkeologisk team fra Tromsø Museum står i disse dager for den arkeologiske undersøkelsen som pågår på Sandøya og i Tjeldvika i forkant av at arbeidet med Bjarkøyforbindelsen starter. Følg bloggen deres her!
Outreach2014.png
UiTs outreach-tokt 2014 formidler kunnskap om Svalbard og havområdene rundt med fokus på historie, næringsutvikling, økosystemer, fiskerier og klima. På denne bakgrunnen stiller vi spørsmål om hvilke utfordringer økt næringsaktivitet i Arktis gir. Følg bloggen deres her!
TMU_forsommer_Adnan.jpg
Tromsø Museum har fått status som et fredet bygg. Les mer her om hvem vi deler denne nye statusen med og om Riksantikvarens prosjekt ”Statens kulturhistoriske eiendommer".
DNAlab-Mari Karlstad__DSC3274red_utsnitt.jpg
Forskere har lenge ment at det var klimaendringene som tok knekken på mammutene, men akkurat hvordan har vært mer uvisst. Forskere ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet har bidratt og forskningsgjennombruddet står på trykk i 6. februar utgaven av Natures.
Laura Bunse_kleberstein.bmp
I Nord-Norge finnes et titalls klebersteinsbrudd som går tilbake til forhistorisk tid. De er ikke unike i Norge, men skiller seg tydelig fra brudd lenger sør i landet, sier Laura Bunse. Hun er stipendiat ved Tromsø Museum og jobber med et PhD-prosjekt om utnytting av klebersteinressurser i nordnorsk jern- og middelalder.
Utgravning på Tønsnes Foto TMU.jpg
Rapporten fra utgravingene ute på Tønsnes som ble gjort i 2011 og 2012 ligger nå tilgjengelig i Munin.
Tenthredo arctica.jpg
Insektforsker Trond Elling Barstad er med på jakten etter nye plantevepsarter i høyereliggende og subarktisk skog. Følg med på artsprosjektet EntoBor sin blogg.
boller utenfor gammelmuseet.jpeg
Mange kjenner i dag ovenstående uttrykk som synonymt for: ”kutt ut, ro deg ned, gå hjem og legg deg”. I denne artikkel skal spørsmålet imidlertid oppfattes helt bokstavelig, idet det handler om en stor ”kalkbolle” som er forsvunnet fra museet engang før 1947.


Del på Facebook

Åpningstider

TROMSØ MUSEUM

Kart - Hvor finner du Tromsø Museum

Åpningstider
Billettpriser


POLARMUSEET

Kart: Hvor finner du Polarmuseet

Åpningstider


MS POLSTJERNA

Kart: Hvor finner du MS Polstjerna

Åpningstider


BOTANISK HAGE

Kart: Hvor finner du Botanisk hage

Åpent 24 timer, gratis adgang


 

Forskning:
Finn forsker
Finn ekspertområde
Finn forskningsprosjekter
Finn forskningsgruppe

Utdanning:
Finn studieprogram
Finn emne
Finn yrke

Formidling:
Arrangementer
Nyheter
Nye doktorgrader - Munin
Utstillinger
Tromsø Museum - Universitetsmuseet
Universitetsbiblioteket


Om UiT:
Organisasjonen
Ledelse
Kontakt
Kart over campuser
Ledige stillinger
Fakta om UiT

Cookies på uit.no

Følg oss:

Målgrupper:
Høgskolen i Finnmarks gamle sider
Media
Næringsliv
Skole
Ansatte

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no