Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida
Tromsø Museum Tromsø University Museum Tromsõ Museum

Grønnegata 136
Tromsø Museum arrangerer i anledning de nasjonale Kulturminnedagene byvandring i Tromsø torsdag 18. september kl. 18.00. Historiker Sveinulf Hegstad øser av sin store kunnskap om vår by. Tema for Kulturminnedagene 2014 er "Den store reisen - 200 års samfunnsutvikling". Oppmøte på Skansen. Velkommen!


På vår åpne dag 21. september kan du høre om helleristninger og runer. Prøv deg som arkeolog - kan du lese i jorda? Hva skrev man med i gamle dager? Prøv å lese gotisk tekst og skrive kalligrafi. Aktiviteter og foredrag for store og små. Åpen kafé. Gratis inngang. Velkommen!
Sjakkfrimerke Bulgaria 1947.jpg
Anatolij Karpov er ikke bare en dyktig sjakkspiller, han er også en liden-skapelig frimerkesamler. I samarbeid med Sjakk-OL viser Tromsø Museum en utstilling basert på Karpovs samling av frimerker med sjakkmotiv.
blomstringsvarselnr9.jpg
Det er fortsatt blomstring i Botanisk hage. Sjå kva som står i blomst akkuart no!
Bilde av Valkeapää
På Tromsø Museum åpner
24. september ei minneutstilling over Nils-Aslak Valkeapää – Áillohaš (1943-2001), med 17 av hans billedkunstverk.
Digermulen_elveleiet innover.jpg
Digermulhalvøya ligger ganske avsides til i Finnmark, men få steder i verden gir oss samme muligheter til å se tilbake i tid som nettopp her. Følg med på feltbloggen her.
Sjøfuglplakat.jpg
Se Polarmuseets nyeste utstilling "Sjøfugl og miljø", basert på Tone Reiertsens ferske forskning!
Smartstien-DSC_9154.jpg
Nysgjerrig på kunnskap om vårt nærmiljø? Last ned filmsnutter, foto, tegninger, tekst og fortellinger til mobilen på syv stajoner langs SMARTstien i Folkeparken og Telegrafbukta.
forside32014
I dette heftet kan du bl.a. lese om Steinsprettens forekomst i Nord-Norge, om Anders Larsen - en samisk veiviser, spørsmålet om vi kan måle evolusjon, om samisk reindrift sin kamp for anerkjennelse, om en 340 000 år gammel bjørn på Kvaløya og endringer i nordnorsk fuglefauna.
Outreach2014.png
UiTs outreach-tokt 2014 formidler kunnskap om Svalbard og havområdene rundt med fokus på historie, næringsutvikling, økosystemer, fiskerier og klima. På denne bakgrunnen stiller vi spørsmål om hvilke utfordringer økt næringsaktivitet i Arktis gir. Følg bloggen deres her!
Skjermbilde 2014-03-24 kl. 11.20.43.png
Tromsø Museum vil bruke det neste året på å bygge opp ei ny geologisk utstilling.
Inger_Andreas_bilde1_DNA.JPG
Tromsø Museum har fått tildelt midler fra Nasjonal satsning på forskningsinfrastruktur til å fortsette sitt arbeid med å  DNA-strekkode sine biologiske samlinger. Det sikrer det viktige arbeidet fram til 2018.
Sandsøy_Mikael Cerbing.jpg
Et arkeologisk team fra Tromsø Museum står i disse dager for den arkeologiske undersøkelsen som pågår på Sandøya og i Tjeldvika i forkant av at arbeidet med Bjarkøyforbindelsen starter. Følg bloggen deres her!
TMU_forsommer_Adnan.jpg
Tromsø Museum har fått status som et fredet bygg. Les mer her om hvem vi deler denne nye statusen med og om Riksantikvarens prosjekt ”Statens kulturhistoriske eiendommer".
DNAlab-Mari Karlstad__DSC3274red_utsnitt.jpg
Forskere har lenge ment at det var klimaendringene som tok knekken på mammutene, men akkurat hvordan har vært mer uvisst. Forskere ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet har bidratt og forskningsgjennombruddet står på trykk i 6. februar utgaven av Natures.
Utgravning på Tønsnes Foto TMU.jpg
Rapporten fra utgravingene ute på Tønsnes som ble gjort i 2011 og 2012 ligger nå tilgjengelig i Munin.
Laura Bunse_kleberstein.bmp
I Nord-Norge finnes et titalls klebersteinsbrudd som går tilbake til forhistorisk tid. De er ikke unike i Norge, men skiller seg tydelig fra brudd lenger sør i landet, sier Laura Bunse. Hun er stipendiat ved Tromsø Museum og jobber med et PhD-prosjekt om utnytting av klebersteinressurser i nordnorsk jern- og middelalder.


Del på Facebook

Åpningstider

TROMSØ MUSEUM

Kart - Hvor finner du Tromsø Museum

Åpningstider
Billettpriser


POLARMUSEET

Kart: Hvor finner du Polarmuseet

Åpningstider


MS POLSTJERNA

Kart: Hvor finner du MS Polstjerna

Åpningstider


BOTANISK HAGE

Kart: Hvor finner du Botanisk hage

Åpent 24 timer, gratis adgang


 

Forskning:
Finn forsker
Finn ekspertområde
Finn forskningsprosjekter
Finn forskningsgruppe

Utdanning:
Finn studieprogram
Finn emne
Finn yrke

Formidling:
Arrangementer
Nyheter
Nye doktorgrader - Munin
Utstillinger
Tromsø Museum - Universitetsmuseet
Universitetsbiblioteket


Om UiT:
Organisasjonen
Ledelse
Kontakt
Kart over campuser
Ledige stillinger
Fakta om UiT

Cookies på uit.no

Følg oss:

Målgrupper:
Høgskolen i Finnmarks gamle sider
Media
Næringsliv
Skole
Ansatte

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no