https://mediasite.uit.no/Mediasite/Play/d4fcbd0d57d149d39913d1612cca60921d

Statssekretær Øystein Bø innleder, det gjør også Rolf Tamnes (IFS)  Julie Wilhelmsen (seniorforsker, NUPI), før det blir debatt og diskusjon om Norges forsvarspolitiske utfordringer, basert på en rapport fra ekspertgruppen til forsvarsministeren." /> https://mediasite.uit.no/Mediasite/Play/d4fcbd0d57d149d39913d1612cca60921d

Statssekretær Øystein Bø innleder, det gjør også Rolf Tamnes (IFS)  Julie Wilhelmsen (seniorforsker, NUPI), før det blir debatt og diskusjon om Norges forsvarspolitiske utfordringer, basert på en rapport fra ekspertgruppen til forsvarsministeren." />

UiT-frokost: Et forsvar rustet til en ny hverdag?

Debatten strømmes: https://mediasite.uit.no/Mediasite/Play/d4fcbd0d57d149d39913d1612cca60921d

Statssekretær Øystein Bø innleder, det gjør også Rolf Tamnes (IFS)  Julie Wilhelmsen (seniorforsker, NUPI), før det blir debatt og diskusjon om Norges forsvarspolitiske utfordringer, basert på en rapport fra ekspertgruppen til forsvarsministeren.

NB: Ine Eriksen Søreide stiller ikke allikevel, på grunn av begravelsen til Samuel Leon Steinmann

 

I de siste årene har en rekke hendelser satt sitt preg på den sikkerhetspolitiske situasjonen i verden. I 2014 ble Krim annektert av Russland. I Midtøsten ser vi en stadig mer aggressiv «Islamsk stat». Terrorhandlinger kommer nært på i Vesten, med Paris og København som nylige eksempler.

Er vårt Forsvar rustet for denne nye sikkerhetspolitiske utfordringen? Hva skal i så fall til? 

Forsvarsministeren har satt ned en uavhengig ekspertgruppe for å gi innspill om nettopp dette. Ekspertgruppen undersøker innretningen til Forsvaret – er det egnet til å avverge og møte utfordringene?
Ekspertgruppen skal se nærmere på hvordan den sikkerhetspolitiske situasjonen påvirker Norges sikkerhet, og om det er samsvar mellom situasjonen og innretningen av Forsvaret.

Den 28. april overleverer ekspertgruppen rapporten til forsvarsministeren. 5 mai kommer de på UiTfrokost for å presentere og diskutere den. Statssekretær Øystein Bø
  vil først innlede om bakgrunnen for ekspertgruppens oppdrag. Rolf Tamnes (IFS), leder av gruppen, vil presentere rapporten.
I tillegg vil Julie Wilhelmsen (seniorforsker, NUPI) og en student Hans-Kristian Valnes (bachelorstudent statsvitenskap) holde et kort innlegg hver. Alf Håkon Hoel (Havforskningsinstituttet) i ekspertgruppen vil også være tilgjengelig for spørsmål.

Instituttleder og valgforsker Marcus Buck er ordstyrer.
Arrangementet avsluttes med debatt og spørsmål fra salen, vel møtt!

Det vil være gratis brunsj og kaffe/te fra 10.15. 

Meld deg gjerne på på facebook!

Når: 05.05.15 kl 10.30–12.30
Hvor: Auditorium 2, TEO (Solhallen - under biblioteket)
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Berit Kristoffersen
Legg i kalender