Miniseminar om informasjonssikkerhet

Mandag 20. oktober 2014 fra kl 12:15 - 14:00, vil fagdirektør Roar Thon og seksjonssjef Marie Moe, fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet holde et miniseminar om informasjonssikkerhet.

Begge foredragene blir streamet og kan sees på denne link:

https://mediasite.uit.no/Mediasite/Play/351f27e08b5b4b179f52a5c7e606f3f01d

Kjøreliste miniseminar

Tid: 12:15 - 13:00
Tittel: " Mennesket… Hackerens beste venn! "
Foreleser: Fagdirektør Roar Thon, Nasjonal sikkerhetsmyndighet

Tema
Et foredrag om hvordan den enkeltes holdning og adferd i det digitale rom skaper sårbarheter som utnyttes i stor skala til å begå digital spionasje, overvåkning, bedrageri, tyveri og hærverk.

Om foreleser
Roar Thon er fagdirektør sikkerhetskultur i Nasjonal sikkerhetsmyndighet hvor han arbeidet siden 2003. Han har en tjenestebakgrunn fra Forsvaret og Politiet. Han har de siste årene arbeidet mye med menneskers bruk av teknologi og hvordan dette påvirker sikkerheten i virksomheter og samfunnet. Han er en populær foredragsholder om ulike sikkerhetstema. Thon ble i 2013 tildelt ITAKT prisen for sitt arbeid med sikkerhet.

Tid: 13:15 - 14:00
Tittel: " Hva gjør vi når det brenner i cyberspace? "
Foreleser: Seksjonssjef Marie Moe, Nasjonal sikkerhetsmyndighet

Tema
Et foredrag om hvordan større sikkerhetshendelser håndteres av virksomheter og myndighetene. Foredraget går teknisk inn på en rekke av de utfordringene som virksomheter står ovenfor i sitt arbeid med å beskytte egen informasjon og nettverk.

Om foreleser
Marie Moe er seksjonssjef for Informasjonsdeling i Nasjonal sikkerhetsmyndighets operative avdeling. Hun har en mastergrad i matematikk med spesialisering innen krypto, samt en doktorgrad i informasjonssikkerhet.

Velkommen!

Når: 20.10.14 kl 12.15–14.00
Hvor: Store auditorium ved det helsefaglige fakultet (MH U6.SAUD)
Sted: Tromsø
Målgruppe: Studenter, Ansatte, Gjester / eksterne, Inviterte
Legg i kalender