ČÁPPATVUOHTA JA DUOHTAVUOHTA / BEAUTY AND TRUTH

Første gruppeutstilling på flere år med samisk kunst som utelukkende viser nyproduserte verk.Utstillingen er et samarbeidprosjekt mellom forskningsgruppa SARP, Sami Art Research Project på UiT, Kunstvitenskap, og Tromsø kunstforening. 11 kunstnere deltar med nyproduserte verk, hvor de på oppfordring fra kuratorene har gått i dialog med selvvalgte verk fra kunsthistorien som referanser.

Kunstnere som deltar er Aage Gaup, Synnøve Persen, Gunvor Guttorm, Geir Tore Holm, Aslaug Juliussen, Britta Marakatt-Labba, Joar Nango, Sara Margrethe Oskal & Matyas Le Brun, Lena Stenberg, Kristin Tårnesvik og Stein Erik Wouthi.

Bakgrunnen for denne tilnærmingen er at en rekke kunstnere har hatt sentrale roller i forskningsprosjektet og har bidratt med uvurderlige kritiske perspektiver på den kunsthistoriske forskningen på feltet. Tanken er at samarbeidet og dialogen mellom kunstner og forsker i denne utstillingen skal bevege seg fra forskningsfeltet og ut i utstillingsrommet.

De kunsthistoriske referansene som kunstnerne har valgt omfatter ikke bare billedkunst, men også det skrevne ord og presenteres på nettsiden www.tkf-sarp.no som åpner samme dag som utstillingen!

Målet for SARP har vært å få ny kunnskap om samisk kunst og samtidig utvikle nye teoretiske tilnærminger til denne kunsten. En slik tilnærming innebærer at kunsthistoriens diskurser og metoder utfordres og kritiseres. I tråd med forskningsprosjektets kritiske perspektiv, søkes det også nye veier når det gjelder forskningsformidling. Dette er noe av bakgrunnen til at Tromsø Kunstforening og SARP sammen ønsker å sette forskning i dialog med kunstnernes samtidige praksis.

Utstillingen er kuratert av Hanna Horsberg Hansen, Irene Snarby og Tone Tingvoll for SARP, og Hanne Gudrun Gulljord og Leif Magne Tangen for TKF.

Starter: 22.08.14 kl 20.00
Slutter: 26.10.14 kl 17.00
Hvor: Tromsø Kunstforening
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte
Lenke: Klikk her
Telefon: 77644080
E-post: post@tromsokunstforening.no
Legg i kalender