Sommer skole i realfag

Den store responsen blant ungdom i fjor har ført til at årets sommerskole i realfag dobler antall deltakere fra 20 til 40 ungdommer.

Sommerskole i realfag, som er et samarbeid mellom Alta kommune og UiT Norges arktiske universitet, ble for første gang arrangert i august i fjor.  I år er også Statnett med som samarbeidspartner.

 

Skolen er et tilbud for ungdom mellom 12 og 15 år og vil foregå fra den 5. august til 7. august.  

 

Sommerskolen arrangeres på campus Alta, i tilknytning til Alta kommunes Newtonrom og universitetet laboratorium. 

 

Nå gjentas suksessen!
I fjor ble skolen fullbooket etter en times påmelding. Og prosjektansvarlig ved UiT Norges arktiske universitet, Mona Kvivesen, tror på like bra respons.

 

I år har vi doblet antall deltakere fra 20 til 40. Det er på grunn av interessen og at vi har fått med flere som kan bidra i det faglige innholdet til ungdommene, sier Kvivesen, som jobber til daglig ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk.

Kvivesen vil ha hovedansvaret sammen med Geir Kristoffersen Newton Alta. Med seg har de fått Jo Espen Strand og Tove Agnes Utsi, som begge jobber ved Institutt for arktisk og marin biologi, også det UiT Norges arktiske universitet. De to skal ha en dag med faglig opplegg for ungdommene.

Sommerskole i realfag skal være med å inspirere ungdom til å tenke nytt innen realfagsområdet, og er også et tilbud til ungdom som ønsker å ha alternative aktiviteter på sommeren.

Årets program er full av utforskende aktiviteter innen kjemi, teknologi og biologi. Det er satt av en dag til hvert av fagene. For å få plass til alle ungdommene har de to parallelle grupper med 20 elever i hver.

I fjor bygde ungdommen robot og bruer, samt at de hadde eksperimenter innen kjemi og utfordrende oppgaver i matematikk. 

 

Skal rekruttere til realfagsyrkene
Målet med sommerskolen i realfag er å ta samfunnsansvar for å løfte realfagssatsingen i nord. UiT skal starte opp en ny ingeniørutdanning i Finnmark og dette vil være med å rekruttere til denne utdanningen, i tillegg til at sommerskolen skal rekrutterer til realfagsyrkene.

 

Næringslivet syns dette er en flott satsing og i år har Statnett sagt seg villig til å bidra til Sommerskolen.

Dette er vi jo selvfølgelig glad for, sier Kvivesen.

Sommerskolen vil vare tre dager og vil koste 300 kroner per elev. Den vil være ferdig torsdagen, slik at elevene også kan være med på Altaturneringen som starter fredagen.

Kanskje noen som er tilreisende til turneringen ønsker å delta på sommerskolen og kan ta noen dager ekstra i Alta, foreslår Kvivesen og håper på deltakere fra andre kommuner i Nord-Norge.

Påmelding:
Påmeldingen åpnes 18. juni klokken 08:00 og den vil foregå via Alta kommunes hjemmesider: http://www.alta.kommune.no/

Starter: 05.08.14 kl 09.00
Slutter: 07.08.14 kl 15.00
Hvor: Campus Alta, realfagfløya
Sted: Alta
Målgruppe: Gjester / eksterne
Lenke: Klikk her
Legg i kalender