Vil jobbe videre med fusjon

Styret ved Høgskolen i Narvik har enstemmig besluttet å gå videre med den påbegynte fusjonsprosessen med UiT.
Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 26.05.15 15:00 Oppdatert: 27.05.15 15:25

Styret ved Høgskolen i Narvik vil gå videre med fusjonsarbeidet. Foto: Harald Groven
Styret ved Høgskolen i Narvik vil gå videre med fusjonsarbeidet. Foto: Harald Groven

Det ble bestemt under dagens styremøte ved Høgskolen i Narvik (HiN).

– Vi er svært fornøyd med vedtaket i styret i HiN. Vedtaket betyr at vi kan fortsette fusjonsprosessen slik den er planlagt og gir tillit til at så vel HiN som Høgskolen i Harstad er fullt og helt med i prosessen. Vi gleder oss! sier UiT-rektor Anne Husebekk.

sine nettsider skriver HiN at høgskolestyret anbefaler å gå videre med fusjonsprosessen ut fra departementets føringer og forventninger, gjennomført prosess og innspill fra UiT. 

En av forutsetningene er at det etableres et fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi i Narvik. I et brev som UiT sendte HiN i forrige uke, ble det presisert at Narvik får et eget teknologisk fakultet etter en fusjon

Ser fram til gode løsninger
Styret ved UiT har tatt imot HiNs fusjonsvedtak med tilfredshet. Grunnlaget for en frivillig fusjon er bekrefta, og styret ser fram til at arbeidsgruppene og faggruppene nå for fullt kan gå i gang med å komme opp med gode løsninger for en fusjonert institusjon.

– Styret er opptatt av at prosessen kommer i gang og at den resulterer i gode løsninger for både UiT, Narvik og Harstad, sier prorektor Kenneth Ruud. 

Les også: – Frivillighet er viktig for fusjon

Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 26.05.15 15:00 Oppdatert: 27.05.15 15:25
Vi anbefaler