Har tydelig potensial innen forskning

Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet har en god ledelse med realistiske ambisjoner, instituttet er ungt, og har mange nyansatte forskere med ferske doktorgrader. Det gir dem et stort potensial innen forskning, ifølge en rapport om teknologifagene i Norge.
Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 30.04.15 15:30 Oppdatert: 04.05.15 09:18

Yngve Birkelund ser store muligheter i å ha unge forskere på sitt institutt. Foto: Karine Nigar Aarskog

Yngve Birkelund ser store muligheter i å ha unge forskere på sitt institutt.

Foto: Karine Nigar Aarskog

På oppdrag fra Forskningsrådet har tre internasjonale panel evaluert forskningen innenfor teknologifagene i Norge, og til sammen 64 miljøer og forskningsgrupper har deltatt. Evalueringen bygger i stor grad på hvor mange artikler hver enkelt forsker har publisert og hvor mange artikler som er sitert. Også evne til å gjennomføre forskningsprosjekter med nasjonale og internasjonale partnere er viktige parametre. 

Se hovedrapporten her!

Se rapporten som omtaler UiT her!

På en skala fra 1 til 5 får Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet karakteren 2 på forskningsproduksjon, mens relevans og betydningen av forskningen får karakteren 3. Resultatet er ikke overraskende for instituttleder Yngve Birkelund

– Det som står i rapporten er som forventet. Det er en rettferdig evaluering, og vi erkjenner at vi har en lavere produksjonsrate enn gjennomsnittet. Her har vi en jobb å gjøre, sier Birkelund.

Unge forskere
Han støtter forklaringen i rapporten, om at instituttet har en ung forskergruppe, med ferske doktorgrader og lite erfaring med publisering av artikler.  

– Vi har opplevd på vårt institutt at en god del av våre publikasjoner ikke blir lagt merke til, fordi de ikke er publisert i de riktige tidsskriftene. Vi må arbeide for å komme i posisjon og etablere oss som en del av internasjonale forskningsfelt, forklarer Birkelund.

Han er likevel optimist, for han vet at instituttet er på rett vei. 

Den ferske rapporten er laget på oppdrag fra Norges forskningsråd.
Den ferske rapporten er laget på oppdrag fra Norges forskningsråd.

– Jeg er ikke bekymret over resultatene, som bygger på tall fra 2009 til og med 2013. Året etter kunne vi gange publikasjonsindeksen på instituttet med tre, og det viser at vi er på vei opp. Vi har store muligheter med et ungt personale og en mulighet til å forme gruppa slik vi vil. Den sjansen skal vi gripe, sier han.

Det er også fremhevet i rapporten. Der står det at instituttet har en misunnelsesverdig posisjon fordi de har muligheten til å forme sin enhet på hvilken måte de vil. 

«They appear to share a vision for research and education and a wish to make an impact to the local industry and society with the specific climate conditions in the Arctic. They also benefit from a capable and realistic leadership and in this sense they have shown to the evaluators a definite potential», står det i rapporten.

God utvikling
I evalueringen spiller det også en rolle hvor mye og hva slags finansiering gruppene har fått til forskning. Fram til 2013 fikk Institutt for ingeniørvitenskap og sikkerhet stort sett såkalte RDA-midler, som er midler til regional utvikling. I slutten av 2013 og i løpet av fjoråret har instituttet imidlertid fått midler fra Forskningsrådet, og i år er det også kommet penger fra EU. 

– Sånn sett kom evalueringen akkurat litt for tidlig for oss, til at vi skulle få med denne utviklingen, sier Birkelund. 

Han har sett veldig fram til å få evalueringen, som gir råd og veiledning videre. Blant annet anbefaler panelet et klarere fokus på aktivitetene ved instituttet, at instituttledelsen jobber for å tiltrekke seg ansatte med forskningsbakgrunn, søker samarbeid nasjonalt og internasjonalt og legger opp en tydelig strategi for sin forskning og et system for publisering. Mye av dette har instituttet allerede begynt å jobbe med.

– Tidligere har vi hatt ett overordnet forskningsfelt, mens vi nå setter ned forskningsgrupper som består av minst tre forskere innenfor sitt felt. På den måten får vi et mer tydelig fokus å jobbe mot. I tillegg jobber vi hardt for å få mer kontakt mot industrien, og vi fortsetter å rekruttere riktige personer, sier Birkelund.  

Les også: Frisk seilas i nybygget

Aarskog, Karine Nigar
Publisert: 30.04.15 15:30 Oppdatert: 04.05.15 09:18
Vi anbefaler