UiT-student intern hos Finnmarksløpet

Aude Margrethe Ulsrud studerer til vanlig friluftsliv ved UiT. Under Finnmarksløpet jobber hun med promotering, sosiale medier og VIP-arrangement.
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 04.03.15 09:00 Oppdatert: 04.03.15 10:50

Studerer du vet UiT kan du risikere å få en superspennende jobb også mens du studerer. Ordningen med interne stillinger – såkalte "internship" i bedrifter og virksomheter gjør at studenter har mulighet til å få arbeidserfaring. Det kan bidra til både en innholdsrik cv og verdifulle kontakter. 

Bak kulissene

Aude Margrethe Ulsrud (21) får ta del i et av vinterens vakreste eventyr gjennom friluftsstudiene ved UiT, hun er nemlig intern hos Finnmarksløpet.  UiT signerte i 2015 en utvidet avtale med Finnmarksløpet, og er nå elitesamarbeidspartner. 

– Jeg får være med bak kulissene på Finnmarksløpet, og det er utrolig lærerikt, sier Hadelands-studenten. Til daglig tar hun en bachelor i arktisk friluftsliv ved UiT campus Alta.  

Gunnar Nilssen fra Finnmarksløpet og UiT-student Aude Margrethe Ulsrud er storfornøyd med internshipet. Foto: Tommy Hansen

Nyttig erfaring

Studenter som søker på internship gjennom UiT, må sende inn en vanlig søknad, bli innkalt til intervju og får lønn, arbeidskontrakt og regulert arbeidstid. Som i en helt vanlig jobb. 

– Det er positivt for meg å få erfaring fra arbeidslivet selv om jeg er student, og spesielt er det fint å øve seg på en jobbsøkerprosess, sier Ulsrud, som danket ut 15 søkere på stillingen. 

Hun skal holde i trådene i Finnmarksløpets sosiale kanaler, jobbe med logistikk av både VIP program, hundekjørekjørelister og kommunikasjon under løpet.  

Rett kompetanse

Også Finnmarksløpet setter pris på internship-ordningen. Løpet har en rekke frivillige, men det er første gang de også har en intern som jobber full tid. 

– Internship-ordningen styrker samarbeidet mellom oss og UiT, men det er også viktig at vi får tilførsel av kompetanse og ressurser. Aude har den rette kompetansen for oss, sier Gunnar Nilssen. 

Også under Sjakk-OL i fjor formidlet UiT studenter til å jobbe under lekene. Virksomheter som Arktisk Råd, Norges Sjømatråd, Tromsø Næringsforening og Troms fylkeskommune benytter seg av også denne muligheten.  

Kunne du tenke deg å ansette en UiT-student i internship? Kontakt Senter for karriere og arbeidsliv. 

Arnstad, Mali Anette
Publisert: 04.03.15 09:00 Oppdatert: 04.03.15 10:50
Vi anbefaler