Møt UiT under Finnmarksløpet!

UiT samarbeider med et av verdens lengste hundeløp, og i år reiser vi rundt på sjekkpunktene i en siida med aktiviteter for hele familien.
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 27.02.15 09:50 Oppdatert: 09.03.15 14:04

Et av verdens tøffeste hundeløp og en nordnorsk merkevare. Finnmarksløpet er verdenskjent som et eksotisk og spennende eventyr som starter 7. mars.  

I år byr løpet på ekte vintermagi med Finnmarksløpets Siida - en lavvolandsby som skal være i forkant av kjørerne og skape liv langs løypa.

UiT Norges arktiske universitet er selvfølgelig til stede, sammen med løpets andre samarbeidspartnere i Alta, Tana, Kirkenes og Karasjok.

- Vi har en egen lavvo med, og vi skal blant annet vise fram noe av den utrolige spennende forskningen vi gjør i tilknytning til løpet, forteller rådgiver ved UiT Inger Elin Utsi. UiT ble i fjor elitesamarbeidspartner til Finnmarksløpet. 

Vet du hvor mye søvn en hundekjører får per natt? Får de i seg nok drikke? Hvor hardt jobber hjertet underveis?

Det har våre forskere funnet ut av, og UiT ønsker å formidle denne kunnskapen til publikummet. 


Derfor blir det konkurranse med premier i UiT-lavvoen, og publikum skal få teste seg selv og sine kunnskaper om Finnmarksløpet med vår digitale quiz på mobilen. I tillegg vil våre ambassadører være til stede og svare på spørsmål om studietilbud.

Søknadsfristen til studier her ved UiT er bare halvannen måned unna, og kanskje kunne du tenke deg å studere hundekjøring neste år? Det er et nytt studium ved UiT. 

Fra starten av Finnmarksløpet i fjor. I år blir det enda mer liv og røre med Finnmarksløpets Siida. Foto: Tommy Hansen

 

Finnmarksløpets Siida finner du på følgende sjekkpunkt: 

 

Sted Dag Tid
Alta Sentrum 
fredag 6. mars 12:00 - 19:00
Alta Sentrum lørdag 7. mars 10:00 - 16:00
Tana Bru søndag 8. mars 14:00 - 21:00
Kirkenes torg mandag 9. mars 15:00 - 21:00
Kirkenes torg tirsdag 10. mars 10:00 - 15:00
Karasjok, Sapmi Park     
onsdag 11. mars 15:00 - 22:00
Karasjok, Sapmi Park torsdag 12. mars 10:00 - 20:00

Sjekk Finnmarksløpets nettside for mer info om siidaen. Andre samarbeidspartnere som vil være til stede i siidaen med aktiviteter er blant andre SpareBank1 Nord-Norge, som byr på utendørs teater underveis. Ishavskraft skal lage et mini-vitensenter og Scandic er vertskap.  Det blir også bidrag fra Harila, Labb, Polaris og JobZone. 

Lørdag 7. mars kl. 17 på Scandic Alta arrangerer UiT Lørdagsuniversitetet. Innledere er stipendiat i klinisk medisin Torvind Næsheim som skal fortelle om kuldebehandling med foredraget "Ingen er død før man er varm og død". Med seg har han Anna Bågenholm, som har verdensrekord i overlevelse etter ekstrem nedkjøling. 

Arnstad, Mali Anette
Publisert: 27.02.15 09:50 Oppdatert: 09.03.15 14:04
Vi anbefaler