UiT forbereder sammenslåing med HiN og HiH

Med utgangspunkt i regjeringens ønske om høyere kvalitet, mer robuste fagmiljø, større evne til ekstern inntjening, og styrevedtak i de enkelte institusjonene, samt innstillingen til vedtak ved NTNU, forbereder UiT en sammenslåing med Høgskolen i Narvik og Høgskolen i Harstad.
Bartnes, Asbjørn Ivar
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Bartnes, Asbjørn Ivar
Publisert: 28.01.15 00:00 Oppdatert: 29.01.15 12:43

– En sammenslåing av HiN, HiH og UiT vil gi et større og sterkere universitet som kan utvikle enda bedre og mer relevante studietilbud, styrke fagmiljøene samt være en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet. Dette er en god løsning for Nord-Norge og for norsk høyere utdanning og forskning, sier rektor Anne Husebekk (UiT).  

 

– Vi ser fram til å starte arbeidet med å utvikle det nye universitetet i nord. Vi blir en av de sentrale institusjonene for å besvare noen av de mest vesentlige problemstillingene innenfor teknologi, klima og helse, sier rektor Anne Husebekk.

 

Sammenslåingen vil særlig styrke teknologifagene og helse-, sosial- og velferdsfagene. 

 

– UiT og HiN utgjør det samlede, teknologiske fagmiljøet i nord. En samling av dette miljøet vil styrke en av de viktigste vekstnæringene i Nord-Norge. Samtidig vet vi at helse- og velferdsfag vil bli etterspurt i fremtiden, og sammen med HiN og HiH kan vi sikre økt kvalitet og relevans i utdanningstilbudet på dette området, sier Husebekk. 

 

– Vi har foreslått at et samlet ingeniørvitenskapelig fagmiljø blir ledet fra Narvik, som får fakultetsstatus som Nord-Norges teknologiske høgskole. Da vil også Narvik og Nordland få glede av UiTs femårige lærerutdanning. Samtidig vil vi videreføre og forsterke teknologiutdanning og forskning i Nordland, fortsetter hun.

 

UiT vil nå ta initiativ til å samle ledelsene ved de tre institusjonene for å ta stilling til den videre prosessen. Det er regjeringen som tar endelig beslutning om sammenslåing. 

– Vi legger opp til en åpen og inkluderende prosess der fagmiljøene ved de tre institusjonene blir godt kjent med hverandre, og hvor vi sammen finner fram til gode løsninger. Vi er forberedt på at fusjonen skal være gjennomført til 1. januar 2016, avslutter Husebekk. 

Bartnes, Asbjørn Ivar
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Bartnes, Asbjørn Ivar
Publisert: 28.01.15 00:00 Oppdatert: 29.01.15 12:43
Vi anbefaler