Slik blir nye Breivang

UiT har startet utbyggingen av Handelshøgskolens nye storstue Breivang. Ny gangbru over Tverrforbindelsen blir det også.
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 28.10.14 08:48 Oppdatert: 28.10.14 09:19

I august 2016 skal det være innflyttingsklart for studentene. Økonomistudentene får 5400 kvadratmeter kontor- og undervisningsareale å boltre seg på når nye Breivang skal innvies. UiT kjøpte det fire etasjers store bygget av fylkeskommunen i 2006, men det er først nå at en utbedring står på plakaten. 

- Vi er veldig glade for å komme i gang med arbeidet, og studentene ved Handelshøgskolen har vært med på å påvirke hvordan det skal se ut fra begynnelsen, sier direktør ved avdeling for bygg og eiendom, Erland Loso. 

Ny gangbru

Sammen med prosjektleder Kjell P. Berntsen styrer han det omfattende prosjektet, som også skal romme ei helt ny gangbru over Tverrforbindelsen. 

- Brua vil gjøre det lett å bevege seg mellom Breivang og campus. Det blir få parkeringsplasser i området, slik at studentene vil måtte parkere på campus og gå over brua for å komme seg på forelesning, sier Loso.

De har lagt stor vekt på å gjøre det enkelt å for syklister og gående i området, med blant annet egne sykkelskur med tak. 

Prosjektleder Kjell P. Berntsen og bygg- og eiendomsdirektør Erland Loso viser fram det som skal bli Handelshøgskolens nye kantine på Breivang. Foto: Mali A. Arnstad

Den tidligere husmorskolen får ikke bare en betydelig ansiktsløftning. Hele interiøret står nå ribbet inntil bærebjelkene før det møysommelige arbeidet tar til med å forme et bygg. En fordel er blant annet at bygget allerede er regulert til offentlige formål, og at UiT ikke trengte å søke på nytt. 

Ny kantine

En ny del skal også bygges på nordsiden av bygget, mens den gamle gymsalen på sørsiden skal gi rom til ei helt ny kantine. 

 - Her ønsker vi å bygge på gamle mattradisjoner, sier Kjell P. Berntsen. Handelshøgskolens studenter kan se fram til bruk av lokale råvarer i et nytt kantinekonsept, som gir et ekko av det som Breivang var kjent som før i tida: et sted der de serverte god mat. 

Når kong Olav var på signingsferd i 1958 var Breivang et selvsagt sted på lunsjmenyen. Nesten 60 år etter kan Handelshøgskolens studenter glede seg til gode matopplevelser, riktignok uten husmorskoleelever som serveringspersonale.

Slik blir den nye kantina på Nye Breivang. Tegning: Arkitektkontoret Amundsen

 Sikkerhet viktig

I byggeprosessen som skal foregå i nesten to år har UiT satt i gang en rekke tiltak for å sikre området. Blant annet står egne vakter hver morgen og ettermiddag og følger skolebarn over veien, fartsgrensen er betydelig satt ned og gjerder er satt opp mot Borgtun skoles uteområde.

- Sikkerhet har vært veldig viktig for oss i dette prosjektet, og vi bruker mange ressurser på at byggeprosessen skal gå så smertefritt som mulig for nærområdet, påpeker Berntsen.   

Les mer om nye Breivang og se tegningene i iTromsø og Nordlys

Arnstad, Mali Anette
Publisert: 28.10.14 08:48 Oppdatert: 28.10.14 09:19
Vi anbefaler