Tromsø-professorer blir nye redaktører for Tidsskrift for kjønnsforskning

– Vi vil ha forskere fra flere fag på banen, ikke bare humanister og samfunnsvitere, melder Siv Ellen Kraft og Anne Britt Flemmen, som snart overtar redaktørskapet for Tidsskrift for kjønnsforskning.
Solhaug, Randi Merete
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Heidi Elisabeth Sandnes
Publisert: 16.10.14 00:00 Oppdatert: 16.10.14 13:08

For første gang noensinne har redaktørskapet for Tidsskrift for kjønnsforskning kommet til Tromsø. De to ferske redaktørene Siv Ellen Kraft og Anne Britt Flemmen er begge professorer ved UiT – Norges arktiske universitet.

– At redaktørskapet flytter rundt i landet gir tilgang til stadig nye nettverk. Vi har våre nettverk, og vil bruke disse for å invitere forfattere og finne fagfeller til å vurdere artikler, sier Kraft til KILDEN, som eier Tidsskrift for kjønnsforskning.

– Vi skal selvsagt ha artikler fra hele landet, som før – det er ikke et mål at det skal bli mye mer nordnorsk forskning. Men polarforskning og forskning på «det magiske Arktis» er veldig i vinden nå. Vi sitter godt plassert for å fange opp dette, sier Flemmen.

Men de har ingen planer om å lage revolusjon.

– Dette er et godt drevet tidsskrift, og vår oppgave er å videreføre det gode arbeidet som gjøres i dag.

De har begge drevet med forskning på samiske forhold, og planlegger et temanummer om forskning på urfolk.

– Det har vært lite av den forskningen i tidligere nummer av tidsskriftet, sier Kraft.

– Kjønnsperspektiver mangler i mye urfolksforskning, så vi vil gjerne legge til rette for en kobling mellom kjønnsforskere og urfolksforskere, supplerer Flemmen.

Les hele intervjuet med Flemmen og Kraft i KILDEN (ekstern lenke).

De to ferske redaktørene Anne Britt Flemmen og Siv Ellen Kraft ser fram til å jobbe med Tidsskrift for kjønnsforskning. (Foto: Heidi Elisabeth Sandnes, KILDEN)

 

Solhaug, Randi Merete
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Heidi Elisabeth Sandnes
Publisert: 16.10.14 00:00 Oppdatert: 16.10.14 13:08
Vi anbefaler