Ny transportplan for Breivika

UiT og UNN med ny transportplan: Da trenger vi å vite hvordan du kommer deg til og fra jobb og studier.
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 13.10.14 00:00 Oppdatert: 21.10.14 10:55

Tirsdag 14. oktober kommer alle studenter og ansatte på UiT til å få en spørreundersøkelse i epostboksen. Der spør vi hvordan du kommer deg til og fra jobb og studier i hverdagen:

Tar du bilen eller sykkelen?  Buss eller bein? Når på dagen reiser du til og fra Breivika-området? 

Reisevaner

Svarene fra reisevaneundersøkelsen skal gi UiT og UNN et godt grunnlag for å utforme en helt ny transportplan for området. 

- Den vil gi oss verdifull informasjon om hvordan vi i fellesskap med UNN kan løse den trafikale situasjonen i Breivika og samtidig utøve god miljøledelse, sier universitetsdirektør Lasse Lønnum. 

Men det er ikke bare universitetet og sykehuset som vil ha god nytte av svarene: også Statens Vegvesen, Tromsø kommune og Troms fylkeskommune skal bruke de inn i arbeidet med transportplanen for hele byen, kalt "Transportnett Tromsø".

Ansatte og studenter kan nå være med på å påvirke den nye transportplanen for UiT og UNN. Foto: Lars Nordmo

Blir parkeringsavgift

Styret ved UiT avgjorde i september at det skal innføres parkeringsavgift på UiT, blant annet fordi antallet ansatte og studenter langt overstiger antallet parkeringsplasser. Men UiT ønsker først og fremst å ta miljøet på alvor, og vil arbeide målbevisst for et bedre kollektivtilbud. Det er også en viktig årsak til at det blir betaling for å bruke bilen. 

Universitetsdirektøren skal finne ut hvordan man best kan administrere en avgiftsordning, og hvordan den kan behovsprøves for ulike grupper ved UiT. 80 prosent av inntektene fra parkeringsavgiften skal gå til miljørettede tiltak ved campus. 

- Resultatene fra undersøkelsen vil inngå som en viktig del av utredningen før vi innfører avgiftsparkering, påpeker universitetsdirektøren.  

Reisevanene som dokumenteres skal altså hjelpe til å gjøre kollektivtilbudet bedre, og lage strategier for hvordan vi kan få flere til å reise med buss, sykkel og til fots. Husk derfor å svare på undersøkelsen, så er du med og påvirker dette arbeidet. 

Les iTromsøs sak om reisevaneundersøkelsen

Arnstad, Mali Anette
Publisert: 13.10.14 00:00 Oppdatert: 21.10.14 10:55
Vi anbefaler