Det blir to universiteter i Nord-Norge

Kunnskapsministeren varslet tirsdag at det ikke kommer til å bli ett stort universitet i nord
Bartnes, Asbjørn Ivar
Publisert: 09.10.14 00:00 Oppdatert: 07.10.14 13:28

Torbjørn Røe Isaksen har bestemt seg for å legge ned diskusjonen om ett eller to universitet i Nord-Norge. Det meldte NRK tirsdag 7. oktober. 

Kunnskapsministeren sier til NRK at det er en fordel for landsdelen å ha to universitet som kan utfylle hverandre. Den andre årsaken til at ballen legges død er at det er viktig å sette punktum for en diskusjon som lett kunne overskygge alt annet. 

Debatten om organiseringen av høyere utdanning vil fortsette i framtiden, men det må den gjøre med denne avklaringen i bunn, sier han. 

Det er fortsatt usikkert hva som blir framtiden for høgskolene i Harstad, Narvik og Nesna. 1. november skal alle institusjonene skissere overfor departementet hvilke samarbeidskonstellasjoner de ser for seg. 

Ledelsen ved Høgskolen i Harstad besøkte mandag UiT. Besøket var et ledd i institusjonenes arbeid med å svare på kunnskapsministerens oppdrag om økt kvalitet og robusthet i høyere utdanning og forskning. 

- Vi har hatt et positivt og konstruktivt møte. På agendaen sto spørsmålene Kunnskapsdepartmentet har stilt om framtidas struktur i høyere utdanning. Vi har diskutert faglige og organisasjonsmessige muligheter og utfordringer, sier rektor Anne Husebekk (bildet) om møtet. 

 

Høgskolen i Harstad skal behandle sitt innspill til Kunnskapsdepartementet i et ekstraordinært styremøte 15. oktober, og skal ha et tilsvarende møte med Universitetet i Nordland tirsdag.

Bartnes, Asbjørn Ivar
Publisert: 09.10.14 00:00 Oppdatert: 07.10.14 13:28
Vi anbefaler