12 dager i forskningens tegn

Forskerne våre gleder seg til å møte voksne og barn under Forskningsdagene i Troms og Finnmark. Klimakommunikasjon er i fokus.
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 18.09.14 00:00 Oppdatert: 18.09.14 10:53

Forskningsdagene er en landsomfattende forskningsfestival og er høstens store møteplass mellom forskere og publikum. Temaet for årets festival er kommunikasjon.

I løpet av 12 dager blir det over 50 gratis arrangement i Troms og Finnmark. Se den totale oversikten her: www.uit.no/forskningsdagene

 

Språk står også sentralt under Forskningsdagene, naturlig nok når kommunikasjon er tema. Her er en oversikt over alle språk-arrangementene. 

Det blir frokostmøte om klimakommunikasjon. Klima er et høyaktuelt emne, der frontene kan være harde. Marte Gerhardsen fra tankesmien Agenda holder i trådene fredag 19. september, og professor i klimadynamikk Kristoffer Rypdal er en av deltakerne.  

Det blir ingen Forskningsdager uten et forskermaraton. I år skal samfunnsforskerne gi innblikk i forskning med fortellinger i fokus. 

I år er det 70 år siden tvangsevakueringen av Finnmark og det skal selvsagt under lupen. Det blir utstillingsåpning ved Alta bibliotek. 

Her finner du mer om det som skjer i Finnmark

Noen flere smakebiter fra Forskningsdagene der UiTs forskere er med: 

Debatt: Parlamentarisme i Tromsø Valgforsker Marcus Buck er med i panelet. 
• «Knekk koden – prøv deg på kryptering og kodeknekking gjennom mobilteknologien» «Hvor lenge klarer du å holde hånda i iskaldt vann?» Tromsø painstudy vil teste smertegrensen din. Dette er to av mange aktiviteter på Forskningstorget 19.-20.september kl. 11-15 
• Lørdagsuniversitetet: Smarttelefonen  som erstatter nøkler og kort- er det trygt da? Ved teknolog Anders Andersen  
• Researcher's Night på Hotel Clarion The Edge: Hvordan står det egentlig til med Tromsøværingen?
• Lag din egen telefon på Tromsø Museum, Universitetsmuseet

I Forskningsteltet lørdag 20. september kan du møte en rekke av UiTs forskere
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 18.09.14 00:00 Oppdatert: 18.09.14 10:53
Vi anbefaler