Karrierefokus for UiT

UiT vil knytte studenter og arbeidslivet enda nærmere hverandre, og ser fram til Arbeidslivsdagen 11. september
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 03.09.14 00:00 Oppdatert: 09.09.14 13:07

Arbeidslivsdagen 2014 er den niende i rekken, og i år er over 100 forskjellige private og offentlige virksomheter til stede på Teorifagbygget og UB-kjelleren. 

Se programmet

 Rekrutteringsarrangementet er landsdelens største, og det er en bred deltakelse av virksomheter fra hele landet.

Nytt i år er at rekordmange regioner har gått sammen for å gjøre seg mer attraktive for studenter på karrierejakt. Studentene får blant annet møte Stand Nord-Troms, Stand Vest-Finnmark, Look North Harstad og Stand Helgeland. Også en rekke kommuner, statlige etater og ulike departementer har egne stands. 

- Vi håper at Arbeidslivsdagen skal inspirere og motivere dagens studenter. Mange vil i sine framtidige jobber være med å prege utviklingen av landsdelen, sier rektor ved UiT Anne Husebekk.

Arbeidslivsdagen gir en gyllen mulighet til å møte drømmearbeidsgiveren

Praksis i studiene

UiT ser mot næringslivet og offentlig sektor og har som mål å utdanne arbeidskraft som kan møte morgendagens behov.  

- Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, og ønsker selvsagt at studentene skal bli igjen etter endte studier. Når vi også vet at Nord-Norge er en region i vekst, og at bedrifter har behov for enormt mye kompetanse i framtiden, har vi stort fokus på å utdanne relevant arbeidskraft, sier Husebekk. 

De fleste blir

Kandidatundersøkelser ved UiT viser at over 70 prosent av de uteksaminerte velger å bli og jobbe i nord. Undersøkelsene viser også at hele 84 prosent får seg jobb innen fire måneder etter endt utdanning herfra. Ni og av ti oppgir at jobben er relevant for det de har studert. 

Undersøkelsene viser samtidig at studentene ønsker mer kontakt med arbeidslivet gjennom studiene.

- UiT ønsker at flere kandidater skal gjøre bachelor og masteroppgaver utenfor campus i privat eller offentlig sektor. Det vil bety et godt møte med arbeidslivet allerede i studiesituasjonen og mulighet til å knytte kontakter som kan ende opp i fremtidige arbeidsforhold, sier Husebekk. 

Gjennom en hel dag får studentene nå mulighet til å treffe potensielle arbeidsgivere, stille de spørsmål, få informasjon og kanskje holde kontakten framover. Bedriftene skal ikke bare stå på stand, de skal også holde korte presentasjoner om seg selv. Studentene får der anledning til å bli nærmere kjent med blant andre Statoil, Microsoft development Center, Subsea7, Politiets sikkerhetstjeneste PST, Statens Veivesen og SalmarNord.

Se hele lista her

Det er en bred meny av tilbud på Arbeidslivsdagen:

  • Stands
  • Seminarer
  • Bedriftspresentasjoner
  • CV-verkstedet
  • Intervjutrening
  • Foredrag med filosofe Lars Fr. Svendsen: «Arbeidets filosofi»
Arnstad, Mali Anette
Publisert: 03.09.14 00:00 Oppdatert: 09.09.14 13:07
Vi anbefaler