Disputas – master i psykologi Kjærsti Thorsteinsen

Master i psykologi Kjærsti Thorsteinsen disputerer for ph.d.-graden i helsevitenskap og vil offentlig forsvare avhandlingen:

Self-regulating Physical and Mental Activities: Intensive Longitudinal Intervention Studies of Physical Fitness and Happiness

Kort sammendrag av avhandlingen:

Det føles fantastisk godt å nå et mål man har jobbet lenge mot, men veien dit er ofte alt annet enn behagelig. Mange ganger er det kanskje både slitsomt og krevende å gjøre de nødvendige aktivitetene for å nå målet. Distraksjonene er mange, men som vi alle har lært: den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Men er det kun måloppnåelsen til slutt som gir belønning i form av den gode følelsen? Eller kan det å jobbe mot et mål i seg selv føles godt til tross for at det til tider både er slitsomt og krevende? I denne doktoravhandlinga rapporteres to studier der mobiltelefonen blir brukt både som verktøy for å fremme måljobbing hos deltakerne, og for å få innblikk i hvordan det å jobbe med mål oppleves underveis. Resultatene knyttes opp mot to ulike typer livskvalitet: hedonisk og eudaimonisk lykke.

 

Veiledere

Hovedveileder professor Joar Vittersø

Biveileder førsteamanuensis Frank Siebler

Seniorforsker Gunvald Bendix Svendsen

 

Bedømmelseskomite

Director/ Chartered Psychologist, PhD Carmel Proctor, Positive Psychology Research Centre, Guernsey, UK

Førsteamanuensis Kristin Gustavson, Folkehelseinstituttet, Universitetet i Oslo

Professor Frode Svartdal, Institutt for psykologi, Det helsevitenskapelige fakultet, UiT – Norges arktiske universitet- leder av komité

Disputasleder

Instituttleder Ingunn Skre, Institutt for psykologi, Det helsevitenskapelige fakultet, UiT Norges arktiske universitet

Prøveforelesning over oppgitt emne holdes kl. 10.15, samme sted: Discuss the association between physical activity and mental health/well-being.”

Når: 29.11.18 kl 12.15–15.00
Hvor: Auditorium Cortex, MH-Vest
Sted: Tromsø
Målgruppe: Studenter, Gjester / eksterne, Enhet
Ansvarlig: Kristin Lagesen
Legg i kalender