DNA- jegerne ved Helsefak har fått sin offisielle anerkjennelse og kan bistå politiet med analyser i straffesaker

En glad og fornøyd gjeng:
Fra venstre leder for RGS Lars Uhlin-Hansen,
førsteamanuensis ved senteret Gunn-Hege Olsen,
kontorsjef Siv Rist Richardsen og Instituttleder
Terje Larsen, ved Institutt for medisinsk biologi(IMB). 

Rettsgenetisk senter ved Helsefak feiret denne uken at de har mottatt bevis fra Norsk akkreditering (NA) på at de nå offisielt kan foreta rettsgenetiske analyser. Arbeid med akkreditering er tidkrevende og de er nå glade for å ha fått dette i havn.

Ingen kriminell skal føle seg trygg!
At Rettsgenetisk Senter er blitt akkreditert betyr i praksis at laboratoriet kan bistå politiet med DNA-analyser i straffesaker.
Men først må politiet endre sitt IT-system slik at rekvireringen kan skje elektronisk, noe man forventer skal skje i løpet av 2015.

RGS søkte om akkreditering allerede i august 2013 men først i år kom det endelige svaret. Tilbakemeldingen var strålende og Norsk akkreditering meldte at de sjeldent ser et kvalitetssystem som er så godt etablert ved første gangs besøk.

 


Les mer om saken her: http://www.itromso.no/nyheter/article9856424


 

Fakta om senteret:

Rettsgenetisk Senter (RGS) ved UiT Norges Arktiske Universitet  er et offentlig DNA-analyselaboratorium. Senteret er blant annet akkreditert for rettsgenetiske analyser, dvs undersøkelser av biologiske spor og personprøver for politi og rettsvesen. 

Bakgrunnen for opprettelsen av RGS er Stortingets vedtak om å etablere et nytt offentlig DNA-analyselaboratorium ved UiT Norges Arktiske Universitet. Vi har fokus på utdanning, forskning og kompetanseoppbygging innen rettsgenetikk. Senteret holder til i MH-bygget plan 9, hvor det er etablert et topp moderne laboratorium for rettsgenetiske analyser.
Utover forskning og fagutvikling i rettsgenetikk, tilbyr RGS DNA-analyser for autentisering av humant materiale for andre forskningsgrupper ved UiT og UNN.

Her er beviset!

 

 

Målgruppe: Studenter, Ansatte, Gjester / eksterne
Ansvarlig: Svendsen, Elin
Opprettet: 26.08.14 14:33
Sist oppdatert: 17.09.14 08:21