Polarhistorisk frokost. Anka Ryall: Kvinner i polararkivet

Velkommen til polarhistoriske frokost, onsdag 30. april, kl 08.30 i kantina på Framsenteret. Anka Ryall: Kvinner i polararkivet

Biografiarkivet på Norsk Polarinstitutt inneholder konvolutter med informasjon om 1330 mennesker med ulike former for tilknytning til norsk polarvirksomhet på 1900-tallet. Av dem er bare 29, vel to prosent, kvinner. Hvem var de? På hvilken måte deltok de i polare aktiviteter? Hva forteller arkivet om den rollen de spilte? Og hva forteller utvalget av kvinner om kriteriene for lagring i arkivet? Dette er noen av spørsmålene Ryall vil reise med utgangspunkt i et pågående prosjekt som i første omgang vil munne ut i et kapittel i en bok med tittelen "Archives of the Arctic".

 

Anka Ryall er professor i kjønnsforskning ved UiT Norges arktiske universitet. Hun er spesialist på reiselitteratur og leder for tida et forskningsprosjektet Arctic Modernities, finansiert av NFRs Polarforskningsprogram.

 

Frokosten er et møtested for ulike miljø i Tromsø som holder på med ikke-naturvitenskapelig polarforskning. Det blir en innledning på 20 minutter, etterfulgt av spørsmål, diskusjon, frokost, kaffe og uformell prat. Hele seansen varer en time.

Velkommen!

Når: 30.04.14 kl 08.30–09.30
Hvor: Kantina på Framsenteret
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Ingrid Hovda Lien
Legg i kalender