Indonesisk konkurransekraft i sjømatnæringen

Denne avhandlingen undersøker konkurransekraften i den indonesiske sjømateksportindustrien som kan utnytte mulighetene på det europeiske markedet. Hovedmålet er å gi et bidrag til kunnskapsbaserte konkurransedyktige markedsføringsstrategier for den indonesiske sjømatnæringen.
Revold, Jens
Publisert: 22.03.14 00:00 Oppdatert: 21.03.14 13:00

Tittelen på avhandlingen er “Indonesia: Innovasjon strategier og konkurransedyktige krefter for å entre det europeiske sjømatmarkedet”, holdt

i 20.03.2014, for graden Philosophiae Doctor. De marine fiskeressurser og sjømateksporten spiller en viktig rolle i utviklingen av Indonesias nasjonale økonomi. Indonesisk sjømat har hatt suksess i det amerikanske markedet, men ikke i EU-markedet. Denne studien undersøker empirisk eksportpotensialet for indonesiske krabbearten Blue Swimming Crab (BSC) i nye markeder. Hva er styrkene og de potensielle barrierer for introduksjon og eksport av indonesisk BSC inn i det europeiske markedet? Hva er de viktigste faktorene som kan bedre konkurranseevnen og verdikjedens effektivitet for de indonesiske sjømateksportører?

 

Dette er en omfattende studie som anvender flere forskningstilnærminger i analysen av konkurransekrefter. Studien har identifisert viktig informasjon om markedskrefter som påvirker den eksportrettede indonesiske krabbe industriens mulighet for suksessfullt å entre det europeiske sjømatmarkedet. Avhandlingen bidrar til et bedre helhetlig, teoretisk rammeverk for innsamling og bearbeiding av markedsetterretningsinformasjon om sju viktige markedskrefter som er viktige i analyser av sjømatverdikjeder. En kombinasjon av flere etablerte verdikjedemodeller og en empirisk studie er anvendt i designingen av en forbedret modell som kan identifisere suksessfulle nøkkelfaktorer som former merkets-produksjons orienteringen i industrien. Avhandlingen gir også et bidrag til en dypere forståelse av konkurransedyktige markeds-orienterte strategier i verdikjeder nasjonalt og internasjonalt.

Kommisjonen:

Fotos: Rudi Caeyers

 

Veilederkomité:

  • Professor Torbjørn Trondsen, NFH
  • Førsteamanuensis Peter Ørebech, NFH
  • Professor Lachmuddin Sya’Rani, University of Diponegoro, Indonesia

 

Bedømmelseskomité:

  • Professor emeritus Knut Bjørn Lindkvist, Institutt for geografi, Universitetet i Bergen (1. opponent)
  • Professor Jingmei Li, Ocean University of China, Qingdao, Kina (2. opponent)
  • Professor Svein Jentoft, NFH (internt medlem og leder av komiteen)

 

Disputasen ble avholdt på engelsk og ble ledet av prodekan Michaela Aschan, Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi.

Personlig:

 

Muhammad Yusuf ble født den 10. november 1979 i Rembang-Indonesia. Han startet sin PhD studie i september 2010 Norges fiskerihøgskole, fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi, UIT – Norges arktiske universitet. Tidligere har mottatt en Master of Science fra Coastal Resource Management Program ved University of Diponegoro i Indonesia. Han er en lektor og har åtte års arbeidserfaring fra flere sjømat selskaper i Indonesia. Han har nylig blitt engasjert i forskning om det internasjonale sjømatmarkedet, verdikjeder og produktinnovasjon.

Navn: Muhammad Yusuf

Institusjon/institutt: Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi

Telefonnummer/mobilnummer: 45015206

E-postadresse: muhammad.yusuf@uit.no

Revold, Jens
Publisert: 22.03.14 00:00 Oppdatert: 21.03.14 13:00
Vi anbefaler