Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Velkommen til Norges fiskerihøgskole

Håp i Havet etter nye oljefunn

Studentene setter fokus på kampen om ressursene på årets Håp i Havet-konferanse. Helga Pedersen og Fredric Hauge er blant de som kommer.

Mona Solbakk  Opprettet: 20.01.2012 11.37  Sist endret: 20.01.2012 11.42
Fredric Hauge (Bredde: 280px)
Fredric Hauge og flere andre kjente navn kommer på konferansen for å sette søkelyset på kampen om ressursene. Foto: Bellona.

Konferansen Håp i Havet arrangeres for 10. gang. Igjen setter studentene ved Norges fiskerihøgskole fokus på aktuelle tema innen fiskeri og økonomi i Nord-Norge. Tema for årets konferanse er kampen om ressursene.

- Nye oljefunn i Barentshavet gjør at debatten er viktigere enn noen gang, sier styreleder Kristoffer Berglund Andreassen for Håp i Havet 2012.

Kjente navn på konferansen
Til Håp i Havet 16. februar i år kommer en rekke kjente foredragsholdere: grunnlegger av Bellona Frederic Hauge, statssekretær i Utenriksdepartementet Erik Lahnstein og styreleder i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening Gunnar Domstein. Fjellklatrer og eventyrer Cecilie Skog holder et motivasjonsforedrag.

Konferansen avsluttes med paneldebatt med Frederic Hauge, Helga Pedersen (tidl. Kyst- og fiskeriminister), Erik Karlstrøm (administrerende direktør av det nordnorske oljeselskapet NorthEnergy), Fredd Wilsgård (nestleder i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening) og Paul Jensen (fisker og leder av Norges kystfiskarlag)

- Norges enorme kyst- og havressurser har alltid vært tema for debatt, og kampen om nordområdene er i vinden som aldri før, sier styreleder for konferansen. En stadig utvikling og økt aktivitet innen akvakultur presser frem en kamp om areal og andre ressurser i regionen. I tillegg kan en eventuell olje- og gassutvinning stå i konflikt med det tradisjonelle fiskeriet. Hvis vi skal sikre en bærekraftig bruk av våre enorme kyst- og havressurser i fremtiden må det tas viktige og riktige valg i dag. Håp i Havet 2012 har derfor fått temaet “Kampen om ressursene”.

Les mer om konferansen Håp i Havet 2012.

Del på Facebook

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø