Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Formidlingstjenester

Nordmenn søker mest helsestoff på nett

En undersøkelse om europeiske nettvaner viser at nordmenn er blant de mest ivrige i Europa på å søke opp helseinformasjon på nett. Fagfolk fra UiT mener folk må være skeptiske.

Elisabeth Øvreberg  Opprettet: 07.12.2011 08.53  Sist endret: 07.12.2011 08.54
PC, dame.jpg (Bredde: 560px)
Helseinformasjon på nett er populært blant nordmenn.
Også danskene er ivrige i å søke opp helse på PCen.
Foto: www.colourbox.com

European Commision har undersøkt europeiske nettvaner og funnet at nordmenn er blant de ivrigste i Europa på å søke helseinformasjon på nettet.

Dette er også i tråd med en undersøkelse Teknologirådet la frem i fjor. I følge undersøkelsen hadde 85 prosent av nordmenn søkt på nettet etter informasjon om helse og sykdom.

Blant Norges beste i e-helse

Det nøytrale og objektive nettstedet nifab.no, som er rangert som et av Norges mest troverdige nettsteder som driver helseinformatikk på nett, ligger under Det helsevitenskapelige fakultet, UiT.

Nettstedet har som kjerneoppgave å drive helseinformasjon om alternativ behandling. Redaktør for nifab.no, Ola Lillenes, mener folk som søker helseinformasjon på nett må være skeptiske til det de leser.

– Det er helt riktig av brukerne å være kritiske. Selv om det selvfølgelig er mye nyttig informasjon samlet på nettet, er det samtidig mye som kan virke villedende. Kanskje gjelder dette spesielt informasjon om alternativ behandling, sier han og mener når det kommer til alternativ behandling må man være ekstra påpasselig.

Les hele artikkelen: Nordmenn søker mest helsestoff på nett

Besøk www.nifab.no sine hjemmesider

Næringsliv
Skole