Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Velkommen til Norges fiskerihøgskole

Jostein Grip - fiskehelsebiolog

Jostein Grip ble uteksaminert som fiskehelsebiolog fra Norges fiskerihøgskole 14. juni 2011.

Opprettet: 14.06.2011 14.39  Sist endret: 14.06.2011 14.42

Veiledere for oppgaven har vært forsker Roy Ambli Dalmo, professor Jarl Bøgwald og stipendiat Børge Fredriksen, Norges fiskerihøgskole, UiT

Oppgavens tittel: "Polymere partikler som vaksinebærere i atlantisk laks (Salmo salar): En studie av antistoffrespons og depoteffekt ved bruk av partikler med ulik størrelse, molekylvekt og L:G forhold."

Jostein Grip.jpg (Bredde: 180px)Fra sammendraget: Partikler av polymerene poly (lactide-co-glycolide) acid (PLGA) og poly (lactide) acid (PLA) har vist seg å være effektive som adjuvanter/antigendepot i musemodeller, hvor de bidrar til å fremprovosere en robust og vedvarende antistoffrespons. Fremdeles er PLGA/PLA-partiklenes egenskaper som adjuvans i atlantisk laks lite kjent.

Målet med dette studiet var å sammenlikne depotegenskapen til ulike PLGA/PLA-formuleringer, samt deres evne til å stimulere det adaptive (humorale) immunforsvaret til produksjon av spesifikke antistoffer.

Jostein Grip er fra Kirkenes og er 27 år. Han har vært leder studentorganisasjonen Fiskus og sittet i programstyret for fiskehelse. Grip begynner nå i jobb som fiskehelsebiolog ved Villa Arctic i Kirkenes.

Norges fiskerihøgskole gratulerer den nyutdannede fiskehelsebiologen, takker for følget og ønsker lykke til videre!

Se oversikten over andre kandidater fra Norges fiskerihøgskole.

Del på Facebook

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø