Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Senter for kvinne- og kjønnsforskning, KVINNFORSK

Siste nytt:
hestehode (640x426).jpg
11.04.2014: Ved Steintjørna i Øvre Pasvik har arkeologane grave fram ein stor buplass med nokre særmerkte funn. Mellom anna to hestehovud i bronse.
Andre nyheter:
turisme-ingress.jpg
09.04.2014: Forskingsprosjektet "Reason to return" lyser no ut heile 8 mastergradsstipend. Gjennom eit nært samarbeid med næringslivsaktørar og forskarar vil studentane få eit breitt nettverk rundt masterarbeidet sitt.
HansPetterBlankholm (640x640).jpg
04.04.2014: Frå hausten kan du for første gong studere industriell arkeologi ved UiT.
fakultetsskilt-ingress (640x639).jpg
03.04.2014: Dei tilsette ved HSL-fakultetet publiserte mindre i poenggjevande publikasjonar i 2013 enn året før. - Me ønskjer å styrke publiseringa og har foreslått tiltak i utkastet til den nye strategien, seier dekanatet.
Gjelsvik_og_studentar-ingress (640x428) (2).jpg
02.04.2014: - Eit fritt og samansett studium. Veldig spennande. Det seier studentane på medie- og dokumentasjonsvitskap, etter ein times førelesing om farsrolla i amerikanske actionfilmar.
ungHamsun.jpg
02.04.2014: Vårens siste lørdagsuniversitet blir på Polarmuseet førstkommende lørdag. Litteraturviter Linda Nesby skal snakke om Knut Hamsun og Johannes V. Jensen.
31.03.2014:  To kvinner og tre menn var blant de aller gladeste på årsfesten. De ble tildelt UiTs gjeveste priser.
222 (2).jpg
31.03.2014: På landsbygda sør i Chile freista ei gruppe tyske emigrantar å skapa sitt eige samfunn etter andre verdskrigen. Det gjekk frykteleg dårleg.
27.03.2014: Styret ved KVINNFORSK vedtok før jul at det skulle settes i gang en strategidiskusjon i styret. Styret så behov for å gjøre opp status og tenke framover i forhold til KVINNFORSK’s nye rolle som en del av HSL fakultet, men med fortsatt fokus på våre alluniversitetsoppgaver.
sesam_354.jpg
27.03.2014: Nyhetssak fra Senter for Internasjonalisering av utdanning om SESAMs samarbeid med University of Saskatchewan.
Kollonataj.jpg
26.03.2014: KVINNFORSK valgte i år å markere årets kvinnedag med å sette fokus på den russiske revolusjonen; Frihet og revolusjon. Forsker ved Institutt for historie og religionsvitenskap Kari Aga Myklebost innledet til fullsatt sal på lørdagsuniversitetet om Aleksandra Kollontaj (1872-1952), ledende bolsjevik og verdens første kvinnelige diplomat. Hvordan forente hun rollene som fremtredende kommunist, kvinnesaksforkjemper og sendemann? Innlegget kan leses i sin helhet her.
willumsen_voltmer_lotherington (640x640).jpg
17.03.2014: KVINNFORSK har starta ny tradisjon. Dei inviterer på fagleg lønsj. Første kvinne ut til å skjerpe apetitten, var professor II på Institutt for historie og religionsvitskap, Rita Voltmer.
tverrfagleg_ingress.JPG
17.03.2014: I juni tilbyr UiT eit doktorgradsemne spesiallaga for puebloindianarar frå Arizona State University. Fagleg ekspertise er henta inn frå fleire land og fagområde, og emnet er ope for alle interesserte ph.d.-studentar.

1-13 av 201 | Neste 13 Siste 6

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø