Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Siste nytt:
torehenriksenB head shot.jpg
28.03.2014: Professor Tore Henriksen ved Det juridiske fakultetet ble vinner av FoU-prisen, med følgende begrunnelse:
Andre nyheter:
12.03.2014: The ongoing Russian military activities on the Crimean peninsula are in violation of the general prohibition on the use of force under international law and none of the well-agreed upon exceptions to that prohibition would seem to apply. Instead, the Russian activities constitute an armed attack on Ukraine.
Sentrale emner i barneretten.jpg
30.01.2014:

Dette er en bok om sentrale barnerettslige temaer, skrevet for forskere, praktikere og studenter. Forfatterne av boka, Lena R. L. Bendiksen  og Trude Haugli, er begge ansatt ved Det juridiske fakultet.

Fly.jpg
08.01.2014:

Er det lov å støtte opprørene i Syria? Vil et israelsk angrep på det iranske atomprogrammet kunne være lovlig? Hva er cyber warfare? Er det lov å bruke droner? Kan man skyte på sivile? Hva er en krigsforbrytelse? Dette er noen av spørsmålene som søkes besvart i dette nye spesialfaget.

Hamida M. Kristoffersen
20.09.2013:

I dag var den høytidelige åpninga av K.G Jebsen senteret for havrett ved UiT. Åpninga var vakkert akkompagnert av sang fra operatalentet Hamida M. Kristoffersen.

Havrett
18.09.2013:

Oljeboring i Barentshavet, klima- og miljøutfordringer i Arktis, terrortrusler til havs. Dette blir noen av forskningsområdene til forskningssenteret innen havrett ved UiT. Fredag åpner K.G. Jebsen senteret offisielt.

Lofoten_hav_Hendrik Granna_flickr.com.jpg
11.04.2013:

Hvem eier havbunnen under isen i Arktis? Kan Russland legge rørledninger i norsk farvann? Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen bevilger 36 millioner til UiT for å etablere et forskningssenter som skal besvare slike spørsmål.

ELSA studietur
09.04.2013:

ELSA Tromsø arrangerer studietur for studentene ved Det juridiske fakultet i Tromsø 20.-30.august. Det faglige opplegget for turen blir blant annet FN, NY supreme court criminal term, Wall street, law firms og NY Bar Assosiation.

Appen Rettshjelperen
08.02.2013:

Studentrettshjelpstiltakene lanserer nå «rettshjelperen» – en gratis app fyllt med juridisk informasjon, tips og triks.

Havm.jpg
07.02.2013:

To av forskerne ved Det juridiske fakultet deltar på konferansen "Battle for the North: Is all quiet on the Arctic front?" som finner sted ved Michigan State University 21-22. februar i år.

Trude Haugli and three of the key note speakers; Nicola Taylor, Marilyn Freeman and Johanna Schiratzki
29.01.2013:

En uke i januar 2013 møttes 34 barnerettsforskere fra ni forskjellige land i Tromsø, for å diskutere barnerettslige spørsmål av internasjonal interesse. Konferansen var arrangert av Forskergruppen for barnerett, ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Tromsø og ble finansiert med støtte fra Norges Forskningsråd og fakultetet.

27.01.2013:

Finalen i den nasjonale prosedyrekonkurransen fant sted i Bergen fredag 25. januar. Her skulle det, gjennom en fiktiv rettsak, avgjøres hvilke av landets jusstudenter som er best til å prosedere.

24.01.2013:

At sommerisen kan være borte om 20–30 år, får store konsekvenser for økosystemet. Men det åpner også for en ny og annerledes bruk av Polhavet som en attraktiv transportrute.

1-13 av 63 | Neste 13 Siste 11

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø