Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida
 
Velkommen til Norges fiskerihøgskoleSiste nytt:
Borit hode.jpg
16.04.2014: As a consequence of the controversies around extending petroleum activities in the Lofoten-Vesterålen areaand in the Arctic, the trust of the Norwegian public in the petroleum industry is falling, especially when itcomes to trusting the industry’s environmental discourse. The present study suggests solutions to overcoming this trust problem.

MSc in International Fisheries Management / LLM in Maritime Law Melania Borit at NFH defended April 14th publicly to the PhD-degree in Social Sciencs the thesis:  

“Trust and traceability. Using culturally tailored environmental risk communication and transparency as trust-building tools”
Andre nyheter:
eva joly.jpg
10.04.2014: EUs krav om fangstsertifikat for all fisk som landes og importeres til Unionen, har redusert flommen av IUU-fisk (Illegale, uregulerte og urapporterte fangster) som truet markedet for noen år siden. Men mange importører foretrekker fortsatt “svartfisk” fordi den er billigere og gir større lønnsomhet.
Lauksund hode.jpg
10.04.2014: Virusinfeksjoner er årsaken til store økonomiske tap i oppdrettsnæringen i store deler av verden. Til tross for de hyppige virusutbruddene i akvakulturindustrien så har fisk, deriblant laks, et immunsystem som er fullt utrustet til å takle virussykdommer. I dette arbeidet har vi studert induksjon av type I interferon (IFN) responsen hos atlantisk laks. 


Sivilingeniør Silje Lauksund ved NFH forsvarte 7. og 8. april offentlig for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:
“Induction of Atlantic salmon type I interferon and antagonism by infectious pancreatic necrosis virus”
SiriUSoreng portrett svhv %282%29.jpg
09.04.2014: Lokale rettighetsforståelser og rettferdighetsoppfatninger vedrørende fordeling av fiskerettigheter må integreres i forvaltningen av de kystnære fiskeressurser for å sikre legitimitet blant lokale brukerinteresser. 

Cand. polit. Siri Ulfsdatter Søreng ved NFH forsvarte 9.4.2014 offentlig for ph.d.-graden i samfunnsvitenskap, avhandlingen:

“Lokale rettighetsforståelser i fiskeriforvaltningen - med særlig fokus på samiske fiskerettigheter”
 
Bjørn Hersoug.jpg
08.04.2014: - Veksten i norsk havbruk bestemmes av hvor mye politikerne og konsumentene tåler, sier professor Bjørn Hersoug ved Norges fiskerihøgskole. Imens intensiveres jakten på de beste lokalitetene i fjordene og langs kysten.
2014-04-01 nyslåtte rofessorer Johansen, Eide, Landfald og Esaiassen.jpg
04.04.2014: Nylig fikk NFH fem professoropprykk. Vi gratulerer Margrethe, Arne, Knut, Bjarne og Jahn Petter! Dette ble behørig feiret i lunsjrommet på NFH, med fine ord og gode kaker.
03.04.2014: I slutten av mars la PhD-student Runar Gjerp Solstad ut på en miniturne til fire skoler i fylket. Han holdt sitt foredrag om marin bioprospektering som han vant Forsker Grand Prix med i 2013.
07.02.2014: Svein Jentoft og Bjørn Hersoug , begge NFH/BFE deltok i den norske delegasjonen som nettopp har forhandlet fram et utkast til retningslinjer for småskalafisket (Guidelines for small-scale fisheries) i Roma (FAO).
Anleggsutstyr.JPG
19.08.2013:

Som mange har oppdaget, er det satt i gang et større byggeprosjekt ovenfor NFH-bygget - men hva er det som kommer på tomta som er ryddet i løpet av sommeren?

Oithona.jpg
16.05.2013:

Skal man forstå havets evne til å ta opp klimagassen CO₂, trenger man mer kunnskap om karbonkretsløpet. Og der er hoppekrepsen Oithona en av de mest ukjente brikkene. Camilla Svensen har nå fått stipend for lære Oithona bedre å kjenne.

Børre Robertsen. Gjelle IFNa PIC.jpg
16.01.2013:

Forskningsgruppen i fiskeimmunologi og vaksineutvikling har nylig publisert en artikkel i Journal of Immunology om hvordan interferontypene hos laks har ulike roller i forsvaret mot virus.

11.01.2013: En rapport fra Tromsø kan gi som resultat at bistanden innen akvakultur  i den tredje verden trappes vesentlig opp. Et team fra NFH, andre av fagmiljøene i Tromsø og Havforskningsinstituttets Senter for fiskerifaglig utviklingssamarbeide i Bergen har nylig laget en rapport for NORAD som skal sette fokus på dette. Rapporten blir lagt fram på et seminar i Bangkok i januar 2013 og finnes vedlagt her.
Fredric Hauge
20.01.2012:

Studentene setter fokus på kampen om ressursene på årets Håp i Havet-konferanse. Helga Pedersen og Fredric Hauge er blant de som kommer.1-13 av 33 | Neste 13 Siste 7


Del på Facebook
Forskning:
Finn forsker
Finn ekspertområde
Finn forskningsprosjekter
Finn forskningsgruppe

Utdanning:
Finn studieprogram
Finn emne
Finn yrke

Formidling:
Arrangementer
Nyheter
Nye doktorgrader - Munin
Utstillinger
Tromsø Museum - Universitetsmuseet
Universitetsbiblioteket


Om UiT:
Organisasjonen
Ledelse
Kontakt
Kart over campuser
Ledige stillinger
Fakta om UiT

Cookies på uit.no

Følg oss:

Målgrupper:
Høgskolen i Finnmarks gamle sider
Media
Næringsliv
Skole
Ansatte

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no