Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Velkommen til Norges fiskerihøgskole

Siste nytt:
eva joly.jpg
10.04.2014: EUs krav om fangstsertifikat for all fisk som landes og importeres til Unionen, har redusert flommen av IUU-fisk (Illegale, uregulerte og urapporterte fangster) som truet markedet for noen år siden. Men mange importører foretrekker fortsatt “svartfisk” fordi den er billigere og gir større lønnsomhet.
Andre nyheter:
SiriUSoreng portrett svhv %282%29.jpg
09.04.2014: Lokale rettighetsforståelser og rettferdighetsoppfatninger vedrørende fordeling av fiskerettigheter må integreres i forvaltningen av de kystnære fiskeressurser for å sikre legitimitet blant lokale brukerinteresser.

Cand. polit. Siri Ulfsdatter Søreng ved NFH forsvarte 9.4.2014 offentlig for ph.d.-graden i samfunnsvitenskap, avhandlingen:

“Lokale rettighetsforståelser i fiskeriforvaltningen - med særlig fokus på samiske fiskerettigheter”

Bjørn Hersoug.jpg
08.04.2014: - Veksten i norsk havbruk bestemmes av hvor mye politikerne og konsumentene tåler, sier professor Bjørn Hersoug ved Norges fiskerihøgskole. Imens intensiveres jakten på de beste lokalitetene i fjordene og langs kysten.
2014-04-01 nyslåtte rofessorer Johansen, Eide, Landfald og Esaiassen.jpg
04.04.2014: Nylig fikk NFH fem professoropprykk. Vi gratulerer Margrethe, Arne, Knut, Bjarne og Jahn Petter! Dette ble behørig feiret i lunsjrommet på NFH, med fine ord og gode kaker.
03.04.2014: I slutten av mars la PhD-student Runar Gjerp Solstad ut på en miniturne til fire skoler i fylket. Han holdt sitt foredrag om marin bioprospektering som han vant Forsker Grand Prix med i 2013.
Ellingsen hode.jpg
21.03.2014: Immunresponser mot bakterier og spesifiserte antigener ble undersøkt i altantisk torsk i dette arbeidet.
Cand. scient. i fiskehelse Terje Ellingsen ved NFH  forsvarte 21.3.2014 offentlige for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:
“Immune responses in Atlantic cod - with emphasis on antibody responses to bacterial and model antigens”

20.03.2014: Alle studentene på bioteknologi og marin bioteknologi invitert på seminar Skibotn for å gå i gjennom evaleringen av bioteknologiprogrammene.
hodebilde Yusuf.png
20.03.2014: Denne avhandlingen undersøker konkurransekraften i den indonesiske sjømateksportindustrien som kan utnytte mulighetene på det europeiske markedet. Hovedmålet er å gi et bidrag til kunnskapsbaserte konkurransedyktige markedsføringsstrategier for den indonesiske sjømatnæringen.
Anleggsutstyr.JPG
19.08.2013:

Som mange har oppdaget, er det satt i gang et større byggeprosjekt ovenfor NFH-bygget - men hva er det som kommer på tomta som er ryddet i løpet av sommeren?

Oithona.jpg
16.05.2013:

Skal man forstå havets evne til å ta opp klimagassen CO₂, trenger man mer kunnskap om karbonkretsløpet. Og der er hoppekrepsen Oithona en av de mest ukjente brikkene. Camilla Svensen har nå fått stipend for lære Oithona bedre å kjenne.

Børre Robertsen. Gjelle IFNa PIC.jpg
16.01.2013:

Forskningsgruppen i fiskeimmunologi og vaksineutvikling har nylig publisert en artikkel i Journal of Immunology om hvordan interferontypene hos laks har ulike roller i forsvaret mot virus.

Fredric Hauge
20.01.2012:

Studentene setter fokus på kampen om ressursene på årets Håp i Havet-konferanse. Helga Pedersen og Fredric Hauge er blant de som kommer.

Charlotte Wedø.jpg
14.06.2011:

Charlotte Wedø ble uteksaminert fra Norges fiskerihøgskole som marin bioteknolog 14. juni 2011

1-13 av 32 | Neste 13 Siste 6

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no