Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Velkommen til Institutt for arktisk og marin biologi

Siste nytt:
KaldtOGmørkt.jpg
22.04.2014: Rett før påske kom gladnyheten fra Norges forskningsråd om at prosjektet Northern Environmental Waste Management (EWMA) med en kostnadsramme på 45 millioner kroner, blir videreført for ytterligere tre år.
Andre nyheter:
Nina Jensen WWF.jpg
14.04.2014: Nina Jensen er generalsekretær i WWF Norge og søster av finansminister Siv Jensen. Hun fikk fast jobb i WWF samme dag hun leverte sin mastergrad i biologi fra UiT.
Lauksund hode.jpg
10.04.2014: Virusinfeksjoner er årsaken til store økonomiske tap i oppdrettsnæringen i store deler av verden. Til tross for de hyppige virusutbruddene i akvakulturindustrien så har fisk, deriblant laks, et immunsystem som er fullt utrustet til å takle virussykdommer. I dette arbeidet har vi studert induksjon av type I interferon (IFN) responsen hos atlantisk laks.

Sivilingeniør Silje Lauksund ved NFH forsvarte 7. og 8. april offentlig for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:
“Induction of Atlantic salmon type I interferon and antagonism by infectious pancreatic necrosis virus”
07.04.2014: Vi ser i dag en enorm utvikling av olje og gass industri hos vår nabo i øst, samtidig som mindre is i Arktis åpner opp for nye transportruter tvers gjennom polhavet.
25.03.2014: Professor Tony Martin fra Dundee University vil holde gjesteforelesning om gamle norske synder på Naturfagbygget 1. april.
Professor Audun Rikardsen ved Norges Arktiske Universitet er kåra som noregsmeister i Naturfoto 2013.
21.03.2014: For andre gang ble Audun Rikardsen kåret til årets nordiske naturfotograf i konkurransen Nordic Nature Photo Contest.
Ellingsen hode.jpg
21.03.2014: Immunresponser mot bakterier og spesifiserte antigener ble undersøkt i altantisk torsk i dette arbeidet.
Cand. scient. i fiskehelse Terje Ellingsen ved NFH  forsvarte 21.3.2014 offentlige for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:
“Immune responses in Atlantic cod - with emphasis on antibody responses to bacterial and model antigens”

Rein springer.jpg
14.03.2014: Det er hundrevis av eksempler på dyr som unngår kraftlinjer. Slik atferd har også blitt observert hos rein. Nå vet forskere hvorfor reinsdyr unngår kraftmaster i landskapet. Og svaret er ikke det man skulle tro.
arktis
13.03.2014: Et norsk landslag i arktisk forskning overleverte i dag en plan til Kunnskapsdepartementet. Den skal gjøre det mulig å forvalte de store ressursene i Polhavet på en forsvarlig måte.
Careproctus_reinhardti4-.jpg
10.03.2014: Forskere fra UiT Norges arktiske universitet og fra Canada har vurdert 755 fiskearter i Arktis. Det er den første samlede oversikt over artsmangfoldet hos arktisk fisk.

1-13 av 44 | Neste 13 Siste 5

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø