Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Velkommen til Institutt for arktisk og marin biologi

Siste nytt:
Nina Jensen WWF.jpg
14.04.2014: Nina Jensen er generalsekretær i WWF Norge og søster av finansminister Siv Jensen. Hun fikk fast jobb i WWF samme dag hun leverte sin mastergrad i biologi fra UiT.
Andre nyheter:
07.04.2014: Vi ser i dag en enorm utvikling av olje og gass industri hos vår nabo i øst, samtidig som mindre is i Arktis åpner opp for nye transportruter tvers gjennom polhavet.
25.03.2014: Professor Tony Martin fra Dundee University vil holde gjesteforelesning om gamle norske synder på Naturfagbygget 1. april.
Professor Audun Rikardsen ved Norges Arktiske Universitet er kåra som noregsmeister i Naturfoto 2013.
21.03.2014: For andre gang ble Audun Rikardsen kåret til årets nordiske naturfotograf i konkurransen Nordic Nature Photo Contest.
Ellingsen hode.jpg
21.03.2014: Immunresponser mot bakterier og spesifiserte antigener ble undersøkt i altantisk torsk i dette arbeidet.
Cand. scient. i fiskehelse Terje Ellingsen ved NFH  forsvarte 21.3.2014 offentlige for ph.d.-graden i naturvitenskap, avhandlingen:
“Immune responses in Atlantic cod - with emphasis on antibody responses to bacterial and model antigens”

17.03.2014: Hvordan kan et utslipp av diesel på Skjervøy i Troms påvirke miljøet? Kan vi fortsatt spise blåskjell derfra? Det har det vært forsket på.
Rein springer.jpg
14.03.2014: Det er hundrevis av eksempler på dyr som unngår kraftlinjer. Slik atferd har også blitt observert hos rein. Nå vet forskere hvorfor reinsdyr unngår kraftmaster i landskapet. Og svaret er ikke det man skulle tro.
arktis
13.03.2014: Et norsk landslag i arktisk forskning overleverte i dag en plan til Kunnskapsdepartementet. Den skal gjøre det mulig å forvalte de store ressursene i Polhavet på en forsvarlig måte.
Careproctus_reinhardti4-.jpg
10.03.2014: Forskere fra UiT Norges arktiske universitet og fra Canada har vurdert 755 fiskearter i Arktis. Det er den første samlede oversikt over artsmangfoldet hos arktisk fisk.

1-13 av 43 | Neste 13 Siste 4

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø