Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Institutt for matematikk og statistikk (IMS)

Siste nytt:
KevinThon400.jpg
30.01.2014:

Kevin Thon har arbeidet med programvare som skal hjelpe leger å avgjøre hvorvidt en føflekk er ondartet eller ikke. Potensielt ondartede føflekker fotograferes med et spesielt digitalkamera, et dermoskop, og det digitale bildet analyseres av den nye programvaren.

Andre nyheter:
Statoil400.jpg
09.01.2014:

Statoil og UiT inngikk 8. januar 2014 en samarbeidsavtale hvor Statoil finansierer forskningsaktivitet for til sammen 20 Mill kroner de neste fem årene. Dette samarbeidet skal øke UiT sin forskningsaktivitet innen petroleumsgeologi, samt innen fjernmåling av arktisk sjøis og bygging av kompetanse innen miljøovervåking.

JornSchulz400.jpg
03.01.2014:

Statistiker Jörn Schulz har i sitt doktorgradsarbeid utviklet nye metoder for analyse av medisinske bilder. Dette kan gi mer treffsikker diagnose og behandling av blant annet prostatakreft.

Mattegeni400.jpg
20.12.2013:

Per Øysten Haavold har undersøkt om elever som får gode karakterer i matematikk på skolen er gode til å løse ukjente problemstillinger, eller om de bare er flinke til å følge “oppskriften”.

Magnus Ringholm.jpg
11.12.2013:

Arbeidet til årets nobelprisvinnere i kjemi videreføres av forskere ved UiT. Stipendiat Magnus Ringholm har nylig tatt en doktorgrad på utviklingen av bedre datamodeller til kjemiske beregninger.

Kronebreen Svalbard.jpg
06.12.2013:

Smeltende isbreer og stigende havnivå er slett ikke noe nytt fenomen. Klimaendringene var dramatiske også under siste istid.

PhDDijkstra.jpg
03.12.2013:

Mikroskopiske bunndyr er blitt et nyttig verktøy for registrering av miljøendringer i Barentshavet.  Naturlige miljøendringer og menneskeskapt forurensning kan spores i skallet til «minimuslinger».

Grime.jpg
05.11.2013:

Hvordan friske opp en ellers regntung og mørk Novemberdag? Innlysende – med matematiske krumspring levert av “singingbanana-forfatter” James Grime. Statistiske analyser av klima, finansverden, arbeidsfravær og røyking ble presentert av UiT’s egne statistikere, Martin Rypdal og Ellinor Ytterstad.

Jentetreff.jpg
05.11.2013:

Jenter fra hele Nord-Norge var i helga samlet i Tromsø for å lære mer om hvordan de med realfaglig utdanning kan være med på å forme fremtidens teknologi.

Forskningsdagene
12.09.2013:

Under de landsdekkende forskningsdagene som pågår i perioden 18. til 29. september, er fakultet for naturvitenskap og teknologi sterkt representert. Ta med venner, barn, barnebarn og oldemor på spennende aktiviteter i Tromsø området.

02.05.2011:

Mandag 6. juni 2011 arrangeres det en høytidelig avslutningsseremoni for mastergradskandidater i realfag og teknologi som er uteksaminert i løpet av studieåret 2010/2011 ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi og ved Institutt for medisinsk biologi, Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Tromsø.

Del på Facebook

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø