Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida

Institutt for farmasi

Siste nytt:
15.02.2012:

- Å få en Mohn-million, er en enorm anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort, sier Gøril Eide Flaten og Arnfinn Sundsfjord ved Det helsevitenskaplige fakultetet ved Universitetet i Tromsø.

Andre nyheter:
15.02.2012:

Fra høsten 2012 skal morgendagens farmasøyter få et moderne utdanningsløp ved Universitetet i Tromsø.

13.12.2010:

Nå forskes det intensivt på gurkemeie, som inneholder ”mirakelstoffet” curcumin. På laboratoriet demper og kurerer curcumin betennelsestilstander, og mye tyder på at stoffet kan forebygge kreft og andre kroniske sykdommer.

25.10.2010:

Forskerne mener de nå kan kurere kroniske kjønnssykdommer en gang for alle ved hjelp av en gelé.

04.10.2010:

Det norsk-russiske NorthPOP-prosjektet har vært så vellykket at Forskningsrådet vil bruke det som skoleeksempel.

bilde av sprayboks
15.04.2010:

I NorthPOP lærer forskere ved UiT opp russiske forskere i hvordan man kan avdekke miljøgifter i naturen. Det ventes at arbeidet med å undersøke mulige forurensninger i Nordvest-Russland vil øke som følge av prosjektet.

13.04.2010: 85 prosent av alle uteksaminerte kandidater er fornøyde med utdanningen de har fått ved UiT. Farmasøyt Judit Tendeland er en av dem.
06.04.2010: I et folkehelseperspektiv var det unødvendig å subsidiere legemidler mot svineinfluensa over folketrygden. Det skapte også overdrevne forventnnger om effekten av legemidlene, skriver Lars Småbrekke og Ørjan Olsvik i denne kronikken.
20.11.2009:

Den første norske doktorgraden innen PET medisiner fokuserer på å finne nye merkingsmetoder som gjør at målsøkende molekyler som peptider kan påvise sykdommer, spesielt ulike kreftsykdommer.

Del på Facebook

Næringsliv
Skole

Logo for Universitetet i tromsø