Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida
 
Velkommen til Institutt for arktisk og marin biologi

Fakturaadresse
UiT Norges arktiske universitet
Fakturamottak
Postboks 6050 Langnes
NO-9037 Tromsø


Organisasjonsnummer
970 422 528


Velkommen til Institutt for arktisk og marin biologi

Hei! Jeg har gleden av å ønske deg velkommen til Institutt for arktisk og marin biologi, et institutt vi ønsker at alle studenter og ansatte skal være stolte av å tilhøre. Vår forskning spenner veldig vidt - fra hav til fjell, fra individ til økosystem og fra mikroorganismer til hval og moskus. Men felles for all denne aktiviteten er at vi forsøker å forstå sammenhenger i komplekse biologiske systemer, slik at vi i fellesskap skal være bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer. 

Tromsø er en by 69° nord med over 70.000 innbyggere. Her kan du nyte vakker midnattssol sommerstid, og i mørketida er det unike muligheter for å oppleve det spektakulære nordlyset siden byen ligger midt i nordlysbeltet. Ved siden av studier eller jobb kan du drive med blant annet fjellvandring, toppturer, klatring, sykling, padling og skigåing i rå natur. De seneste årene har det også blitt veldig populært å oppleve hval som er innom på vinterstid. Enten du ser de fra kajakken eller på trygg avstand fra land, er de like fasinerende skapninger. Byen har også et levende kultur- og natteliv. Det arrangeres utallige konserter og festivaler både i og utenfor bykjernen året rundt. Dette gjør Tromsø til en fantastisk by å bo i både for studenter og forskere. Her kan du lese om vår forskning og våre studieprogram

Hilsen Geir Rudolfsen, Instituttleder

 

 Siste nyheter

KaldtOGmørkt.jpg
Rett før påske kom gladnyheten fra Norges forskningsråd om at prosjektet Northern Environmental Waste Management (EWMA) med en kostnadsramme på 45 millioner kroner, blir videreført for ytterligere tre år.


Nina Jensen WWF.jpg
Nina Jensen er generalsekretær i WWF Norge og søster av finansminister Siv Jensen. Hun fikk fast jobb i WWF samme dag hun leverte sin mastergrad i biologi fra UiT.


Vi ser i dag en enorm utvikling av olje og gass industri hos vår nabo i øst, samtidig som mindre is i Arktis åpner opp for nye transportruter tvers gjennom polhavet.


 


Del på Facebook
Forskning:
Finn forsker
Finn ekspertområde
Finn forskningsprosjekter
Finn forskningsgruppe

Utdanning:
Finn studieprogram
Finn emne
Finn yrke

Formidling:
Arrangementer
Nyheter
Nye doktorgrader - Munin
Utstillinger
Tromsø Museum - Universitetsmuseet
Universitetsbiblioteket


Om UiT:
Organisasjonen
Ledelse
Kontakt
Kart over campuser
Ledige stillinger
Fakta om UiT

Cookies på uit.no

Følg oss:

Målgrupper:
Høgskolen i Finnmarks gamle sider
Media
Næringsliv
Skole
Ansatte

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no