Universitetet i Tromsø - Startsida Universitetet i Tromsø - Startsida
 
Velkommen til Institutt for arktisk og marin biologi

Fakturaadresse
UiT Norges arktiske universitet
Fakturamottak
Postboks 6050 Langnes
NO-9037 Tromsø


Organisasjonsnummer
970 422 528


Velkommen til Institutt for arktisk og marin biologi

Hei! Jeg har gleden av å ønske deg velkommen til Institutt for arktisk og marin biologi, et institutt vi ønsker at alle studenter og ansatte skal være stolte av å tilhøre. Vår forskning spenner veldig vidt - fra hav til fjell, fra individ til økosystem og fra mikroorganismer til hval og moskus. Men felles for all denne aktiviteten er at vi forsøker å forstå sammenhenger i komplekse biologiske systemer, slik at vi i fellesskap skal være bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer. 

Tromsø er en by 69° nord med over 70.000 innbyggere. Her kan du nyte vakker midnattssol sommerstid, og i mørketida er det unike muligheter for å oppleve det spektakulære nordlyset siden byen ligger midt i nordlysbeltet. Ved siden av studier eller jobb kan du drive med blant annet fjellvandring, toppturer, klatring, sykling, padling og skigåing i rå natur. De seneste årene har det også blitt veldig populært å oppleve hval som er innom på vinterstid. Enten du ser de fra kajakken eller på trygg avstand fra land, er de like fasinerende skapninger. Byen har også et levende kultur- og natteliv. Det arrangeres utallige konserter og festivaler både i og utenfor bykjernen året rundt. Dette gjør Tromsø til en fantastisk by å bo i både for studenter og forskere. Her kan du lese om vår forskning og våre studieprogram

Hilsen Geir Rudolfsen, Instituttleder

 

 Siste nyheter

Nina Jensen WWF.jpg
Nina Jensen er generalsekretær i WWF Norge og søster av finansminister Siv Jensen. Hun fikk fast jobb i WWF samme dag hun leverte sin mastergrad i biologi fra UiT.


Vi ser i dag en enorm utvikling av olje og gass industri hos vår nabo i øst, samtidig som mindre is i Arktis åpner opp for nye transportruter tvers gjennom polhavet.


Professor Tony Martin fra Dundee University vil holde gjesteforelesning om gamle norske synder på Naturfagbygget 1. april.


 


Del på Facebook
Forskning:
Finn forsker
Finn ekspertområde
Finn forskningsprosjekter
Finn forskningsgruppe

Utdanning:
Finn studieprogram
Finn emne
Finn yrke

Formidling:
Arrangementer
Nyheter
Nye doktorgrader - Munin
Utstillinger
Tromsø Museum - Universitetsmuseet
Universitetsbiblioteket


Om UiT:
Organisasjonen
Ledelse
Kontakt
Kart over campuser
Ledige stillinger
Fakta om UiT

Cookies på uit.no

Følg oss:

Målgrupper:
Høgskolen i Finnmarks gamle sider
Media
Næringsliv
Skole
Ansatte

Logo for Universitetet i tromsø
UiT Norges arktiske universitet - UiT The Arctic University of Norway - UiT Norgga árktalaš universitehta. N-9019 Tromsø - Tlf.: +47 77 64 40 00 - E-post: postmottak@uit.no